Kısa süre önce ülkemizde de kurumsal olarak hizmet vermeye başlayan realme yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Normal şartlarda Çinli üretici bu modelini MWC 2020 kapsamında tanıtmayı planlıyordu. Fakat GSMA Mobil Dünya Kongresi’ni koronavirüs salgını yüzünden iptal edince, realme de kendi etkinliğini düzenlemek zorunda kaldı.

Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modeli üst segmente hitap eden özelliklerinin yanı sıra uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor.



Gücünü Qualcomm tarafından üretilen 5G destekli yonga seti Snapdragon 865’ten alan realme X50 Pro 5G, sistemini 12GB LPDDR5 RAM ile destekliyor. Dahili depolama alanı 256GB olan telefonda UFS 3.0 desteği de bulunuyor. Elbette daha düşük bir bütçeye sahip olanlar için 6GB/128GB ve 8GB/128GB’lık versiyonların bulunduğunu da hatırlatalım.

FullHD+ çözünürlükte Super AMOLED ekranla gelen telefonda ekran altı parmak izi okuyucusu yer alıyor. 90Hz yenileme hızına sahip bu ekran, dış etkenlerden Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunuyor.

Telefonun arka tarafında Samsung imzası taşıyan 64MP’lik ISOCELL GW1 F.18 lensin öncülük ettiği 4’lü ana kamera modülü yer alıyor. 8MP’lik ultra geniş açı, 12MP’lik 2X telefoto kamera ve 2MP’lik derinlik kamerası kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.



Telefonun ön tarafında ise delikli ekran tasarımı içerisine yerleştirilmiş 32MP + 8MP’lik çift ön kamera ile karşılaşıyoruz. Genel olarak bakıldığında realme X50 Pro 5G, kamera tarafında beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

realme X50 Pro 5G’nin en etkileyici özelliklerinden birisi de SuperDart Flash Charge desteğine sahip olması. Bu sayede telefon yalnızca 20 dakika içerisinde 4200 mAh’lık bataryasının yüzde 60’ını şarj edebiliyor.

Kutudan ilk çıktığında Realme UI ara yüzüne sahip Android 10 ile gelen modelde NFC desteği de mevcut.

Çinli üretici realme X50 Pro 5G fiyatı için 599 euro’luk bir etiket belirlemiş. Açıkçası bu fiyatın telefonun özelliklerine göre hayli uygun olduğu söylenebilir.

En üst seviye modeli almak içinse 749 euro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor.