CHP Milletvekili Şevket Köse ve Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, TEKEL işçileri gibi havuza girerek Haksen Sendikası'nın eylemine destek verdi.

Haksen Sendikası tarafından 4-C'li çalışanların mağduriyetlerini dile getirmek için Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Haksen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Babacan, sendika üyeleri ve TEKEL işçilerinin yanı sıra, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sendika adına basın açıklamasını yapan Basın Koordinatörü Süleyman Işık yaparak, Haksen'in 4-C'li çalışanlar için verdiği hukuk mücadelesini dile getirdi.
Süleyman Işık, TEKEL işçilerinin Ankara'da ki Abdi İpekçi Havuzunda yaşadıklarını simgesel olarak, yeniden yaşayacaklarını ve onların onurlu mücadelelerine destek vereceklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından kalabalık grup halinde Demokrasi Parkı içersinde bulunan havuza doğru yöneldi. İlk olarak Haksen sendikasının başkan ve yöneticileri soğuk suyla dolu havuza elbiseleri ile birlikte girdi. Bazı TEKEL işçilerinin de girdiği havuza girdiği gören CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, eylemcilere destek vermek için paçalarını sıyırarak, ayakkabısını ve çorabını çıkartıp havuza girdi. Eylemcilerin yanına kadar gelen CHP Milletvekili Şevket Köse, kendisini alkışlayan eylemcileri selamladı.

Daha sonra Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, elbiseleri ve ayakkabısıyla suya atladı. Havuzun ortasında eylemcilerin eylemine destek veren siyasiler bir süre havuzda bekledikten sonra eylemin bitmesiyle havuzdan dışarı çıktılar.

CHP Milletvekili Şevket Köse, TEKEL işçilerinin Ankara Abdi İpekçi Parkında ki eylemlerinde de onların yanında olduğunu, bu günde yanlarında olduğunu belirterek, "Kardeşlerimizin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu belirtmek ve onlar gibi olduğumu göstermek için bu haklı eylemi destekliyorum. Tüm Adıyamanlıları bu duyarlı mücadeleye destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Has Parti İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ise, 4-C mağduriyetini dile getirmek için yapılan bu anlamlı eyleme destek verdiklerini kaydederek, işçilerin haklı mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Havuza giren siyasiler ve eylemcilerin soğuk havada girdikleri havuzdan çıkınca üşüdükleri görüldü. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.