“İşimiz yok. Bundan sonra ne yapacağız?” diye soran işçilere, “Artık Türkiye'de yan gelip yatma dönemi bitti. Yatarak para kazanma dönemi bitti. Herkes işini yapacak” yanıtını veren Eroğlu, yuhlandı. Öfkeli işçileri alandan polis uzaklaştırdı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli temaslar için geldiği Manisa'da önce Valiliği ziyaret etti. Vali Celalettin Güvenç ile görüşen Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün istekleri doğrultusunda tüm kentlerde karayollarının etrafını ve aralarını ağaçlandıracaklarını söyledi, buna ilk olarak Manisa- Saruhanlı arasından başlandığını belirtti. Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız Abdulah Gül tüm karayollarının çevrelerine ağaç dikilmesinin çok güzel olacağını söyledi. 81 ilde tüm karayollarının kenarları ve orta refujleri ağaçladırılacak. Yeşil perde ile kaplanacak. Bu konuda protokol imzaladık” dedi.

Manisa'da yapılan çalışmalara ve yatırımlara da değinen Bakan Eroğlu, İzmir'e 59 milyon metreküp içme suyu verecek Gördes Barajı'nı bitirdiklerini, Gediz Ovası'nı sulayacak 17 kilometrelik hattın yapımının hızla sürdüğünü, 13 bin 228 hektar alanın ağaçlandırıldığı kentte 1 milyon 123 bin fidan dikildiğini söyledi. Eroğlu, Salihli, Alaşehir, Köprübaşı ve Akhisar'da kurdukları otomotik meteoroloji ölçüm cihazlarını şimdi Turgutlu, Soma, Gölmarmara, Gördes, Saruhanlı ve Kula'ya da yerleştireceklerini, böylelikle yöre üreticisinin daha erken uyarılacağını belirtti. Spil Dağı Milli Parkı İmar Planı'nın hazırlandığını, gelecek günlerde de ihalesine çıkılacağını duyuran Eroğlu, “Spil Dağı iyi olmayan hastaları iyileştiren yer. Buradan artık dünyaya açılacağız. Konaklama, konferans yerleri gibi mekanlar açılacak. Herkesin mutabık kaldığı, koruma kullanma dengesinin sağlandığı, tabiatla doğayla içiçe yaşanılacak bir yer yapmak istiyoruz” dedi.

İŞÇİLERDEN PROTESTO

Gediz Nehri'nin temizlenmesi için de yoğun çaba sarfettiklerini aktaran Veysel Eroğlu, daha sonra beraberindekilerle fidan dikmek için Saruhanlı'ya hareket etti. Manisa- İstanbul yolu kenarında fidan dikme çalışmalarına katılan Bakan Eroğlu bir konuşma yaptı. “İşte benim işçilerim orada bekliyorlar, elleri nasırlı” diyerek ağaç dikecek işçileri gösteren Eroğlu"na, bu işçilerin yanlarında duran, bir süre önce Saruhanlı TEKEL Deposu"nun kapatılmasının ardından işsiz kaldığı öğrenilen 50 kişilik gruptan tepki geldi. “Sayın Bakanım, durumumuz hakkında birşeyler söylemek istiyorum” diyen işçiye söz hakkı vermeyen Bakan Eroğlu, “Ben senin ne söyleceğini biliyorum. Bu konuda bakanlar kurulunda görüşme yapıldı. Başbakanımız sizin sorununuzun çözümü hakkında gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi.

Ancak açıklamayla tatmin olmayan işçilerden biri “Sayın bakanım işimiz yok. Bundan sonra ne yapacağız” deyince ortam gerildi. Bakan Eroğlu, “Depoların boşalmasına karşın maaşlarınız ödeniyor mu, ödeniyor. Sizi mağdur etmemek için tazminatlarınız da ödenecek” dedikten sonra bu kez işçilerden “yuh” sesleri yükseldi.

"YAN GELİP YATMA DÖNEMİ BİTTİ"

Öfkelenen Bakan Eroğlu, “Burada ağaç dikme töreni gerçekleştiriyoruz. Öyle yuhlamalara gerek yok. Aranızda birkaç kişinin galeyanına geliyorsunuz, yuhlama yapıyorsunuz. Artık Türkiye"de yan gelip yatma dönemi bitti. Yatarak para kazanma dönemi bitti. Artık herkes işini yapacak” diye konuştu. Bakan Eroğlu"nun bu sözleri işçileri çileden çıkardı. Söylenmeye devam eden öfkeli işçileri araya giren polis ekipleri alandan uzaklaştırdı. Eroğlu ise Manisa'ya döndü./milliyet