Karamürsel’deki yangına büyük seferberlik
Karamürsel’deki yangına büyük seferberlik
İçeriği Görüntüle
Kurtulmuş, Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğunda İsviçre’deki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, İsviçre’de Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu toplantısı dolayısıyla iki günlük bir program için bulunduklarını, Türkiye’nin tezlerinin Genel Kurulda kabul edilebilmesi için milletvekilleriyle birlikte mücadele vereceklerini söyledi.

Terör örgütü Asala tarafından şehit edilen diplomatın isminin verildiği salonda bu toplantının yapıldığını anımsatarak, şehit diplomat Mehmet Savaş Yergüz’e Allah’tan rahmet dileyen Kurtulmuş, "Türkiye terör örgütleri üzerinden uzunca yıllardır maalesef meşgul edilmiş bir ülkedir. Terörün amacı, Türkiye'nin bir büyük bölgesel güç olmasını önlemek. Türkiye'nin bölgesinde dünyada önemli, stratejik dengeler içerisinde sözü güçlü bir ülke haline gelmesini önlemek için hep birileri tarafından kullanılmış olan bir argümandır." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin vekalet savaşlarının en ağır faturasını ödeyen ülkelerin başında geldiğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti: