Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, bugün 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatının 8-10 kuruş artarak rekor kırdığını belirtti.

Akaryakıt sektöründe, tavan fiyat uygulamasına son verilmesine ilişkin daha önceki uyarılarının doğru çıktığını ve fiyatların hızla arttığını ifade eden Palandöken, bunun, Türkiye'nin dünyada akaryakıtı en yüksek fiyatla satan ülke olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Palandöken, ''Petrol fiyatları düştüğü zaman aynı paralelde akaryakıt fiyatlarını düşürmeyenler fiyatlar serbest kalınca jet hızıyla zam yapıyorlar. Akaryakıt fiyatlarının rekor kırması üreticiyi, nakliyeciyi perişan ediyor. Uygulamadan kalkan tavan fiyat uygulamasının mutlaka geri gelmesi lazım'' dedi.

Akaryakıta yapılan zam ve tüketimdeki azalışa paralel olarak vergi gelirlerinin sürekli düşüş eğilimine gireceğini savunan TESK Genel Başkanı, akaryakıttaki vergilerin mutlaka indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Halkın tümünü ilgilendiren bir ürünün fiyatının devletin kontrolünde olması gerektiğini belirten Palandöken, ''Yüksek kazanmaya alışanlar artık biraz daha az kazansınlar. Her halde az kazanmak bitme anlamına gelmez'' görüşünü ifade etti./sabah