Sanatçı İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011'de uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, bir süre Almanya'da tedavi gördükten sonra Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine devam edilmişti. Saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı. İbrahim Tatlıses ise silahlı saldırıdan buyana sağlık durumu elvermediği için ifade verememişti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bugün Tatlıses'in tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezine gelerek ifadesine başvurdu. Saat 11.00 sıralarında rehabilitasyon merkezine gelen emniyet yetkilileri, yaklaşık 3 saat süren ifade işlemenin ardından rehabilitasyon merkezinden ayrıldı. 
 
Tatlıses'in avukatı Ahmet Küçük, ifade verme işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Küçük, "Bugün polis arkadaşlar geldiler. İbrahim Bey sağlıklı ve neşesi yerindeydi. Güzel bir ortamda ifade verdi. Olay öncesi hakkında detaylı bilgi verdi. Olay anı hakkında bildiği kadarıyla anlatımlarda bulundu. Soruşturma gizli yürütüldüğü için çok detay vermeyeceğim ifade konusunda. Herhalde savcı yakın zamanda iddianamesini düzenleyecek, ondan sonra davası açılacak. Adalet yerini bulacaktır diye düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Tatlıses'in Abdullah Uçmak ve diğer zanlılardan şikayetçi olduğunu belirten Küçük, "Şikayetçi oldu. Davasının açılmasını bekliyor" dedi. Küçük, bir basın mensubunun, "Saldırının terör örgütüyle herhangi bir bağlantısı var mı?" sorusunu ise soruşturmanın gizli yürütülmesi nedeniyle yanıtsız bıraktı. Tatlıses'in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Avukat Ahmet Küçük, "Sağlık durumu gayet iyi. Kendisi bomba gibi. Güzel bir şekilde tedavisi ilerliyor. İnşallah düzelecek diye bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Küçük, Tatlıses'in ilk resmi ifadesini verdiğini de belirtti. Tatlıses'in sağlık durumunun iyiye gittiğini vurgulayan Küçük, "İlerleme kaydediyor. Sol kolunu da yavaş yavaş oynatıyor" dedi.