Dünya Gazetesi'nde yer alan bir başka haberde de son 1.5 yılda onlarca tur operatörünün battığı sektörde Bamtur şoku yaşandığı ve finansal sıkıntıları olan şirket nedeniyle 5 bin tatilcinin mağdur olduğu belirtiliyor. Şirketin 2.5 milyon euroluk sigorta zararı ve THY'ye de 3 milyon euro borcu olduğu iddialar arasında.
 
Öte yandan tur şirketinin otel paralarını ödemediğini, transferlerinin yapılmadığını ve gezilerin hiçbirine gidilmediğini ileri süren tatilciler mağdur oldu.
 
İstanbul çıkışlı organizasyonuyla İspanya'nın Madrid, Barselona ve Mayorka kentlerine gelen 400 kadar Türk tatilci, otel paralarının ödenmemesinden, transferlerinin yapılmamasından ve programlarındaki gezilerin hiçbirine gidememelerinden dolayı mağdur durumda kaldı. 
 
Madrid'de ve Barselona'daki 180'er, Mayorka'daki 40 kadar Türk tatilci, seyahat acentası yüzünden oldukça kötü şartlarda geçen İspanya tatillerini yarıda keserek, İstanbul'a dönmek zorunda kaldı. 
 
Müşterilerini mağdur ettiği belirtilen seyahat şirketinin İspanya'da çalıştığı turizm şirketiyle yaşadığı sorunların da etkisiyle büyük mağduriyet yaşayan ve ''turları iptal oldu'' gerekçesiyle yarın dönmeleri öngörülen tatilciler, ''Eğer uçakta yer olmazsa yarın akşam yüzlerce kişi havaalanında sefillik yaşamaya devam edecek'' uyarısında bulundu. Öte yandan aynı organizasyonda Barcelona'dan otobüsle Madrid'e 35 tatilci taşındığı sırada yeni bir sorun daha yaşandığı öğrenildi. 
 
Polatoğlu: Bugün bir tur şirketini daha maziye gömdük
 
Her bayram öncesi veya ertesi batan firmaların ceremesini biz "geride kalan" acentalar çekiyoruz” diyen Tur operatörleri platformundan Cem Polatoğlu “Her ne kadar şu kadar senelik turizmciyiz, kendi yerimiz, biz şuyuz deseniz de alacağınız cevap aynı; Koskoca Asya, Irem tur v.s. battı kaçtı da siz neden kaçmayasınız!” dedi.
 
Çarenin tur operatörlüğü sistemi olduğuna işaret eden Polatoğlu açıklamasında özetle şunu ifade etti: “Olması gereken sistem şu; Sigorta şirketi bir tur battığında hemen ertesi gün tüm mağdurların parasını ödemeli. İşin tek doğrusu bu... Yani sigorta şirketi Türsab yada Bakanlığa ben bu şirketin tüm yolcularını %100 mağduriyete karşı sigortalıyorum diyecek. Bizlere ve Türsab'a bir nevi 'sertifika' verecek. İşte bu güce, bu sertifikaya sahip acenta Tur Operatörü sayılacak. Bunun için de acentanın trilyonları olması gerekmeyecek." 
 
 
  (Turizmgazetesi)