BURSA’da geçen yıl nisan ayında, bir restoranda maç izlerken tartıştığı 58 yaşındaki ANAP eski Milletvekili Mehmet Gedik’i tabanca ile vurarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin mahkemede ilk kez konuştu. Gedik ile aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını iddia eden Şahin, "Olay gecesi tesadüfen karşılaştık. Tartışma çıkınca bu olaylar meydana geldi" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, dava eksik evrakın beklenmesi için ertelendi.

Bursa’da, ANAP’tan iki dönem milletvekilliği yapan evli ve iki çocuk babası Mehmet Gedik, Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, geçen yıl nisan ayında balık restoranda Trabzonspor-Eskişehirspor maçını izlerken çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayet sonrası yakalanan Mehmet Akif Şahin, emniyetteki sorgusunun ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Hakkında, Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Akif Şahin’in yargılanmasına devam edildi. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin, öldürülen Mehmet Gedik’in eşi 53 yaşındaki Zehra, oğlu 25 yaşındaki Ali Orkun Gedik ve kızı 31 yaşındaki İlke Güneş katıldı. Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada polis adliye dışında ve içinde geniş güvenlik önlemi aldı.
İlk duruşmada savunmasını yapmayan sanık Mehmet Akif Şahin, iddia edildiği gibi Mehmet Gedik ile aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını söyledi. Olay gecesi kendisiyle restoranda tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen Şahin, "Aramızda çıkan tartışma sonucu da bu olay meydana geldi. Ben savcılıkta ifade verdim. Bu ifadelerimi tekrarlıyorum" dedi.

OLAY GECESİNİ ANLATTI

Duruşma, olay sırasında Mehmet Gedik’in yanında bulunan 72 yaşındaki Mustafa Ağırman’ın tanık olarak dinlenmesiyle devam etti. Olay gecesi arkadaşı Mehmet Gedik ile maç izlemek için restorana gittiklerini söyleyen Ağırman, restoranda otururken, daha önceden tanımadığı Mehmet Akif Şahin’in masasına gelerek Mehmet Gedik ile tokalaştığını anlattı. Ağırman, "Aralarında bir süre konuştular. Aramızda mesafe olduğu için ne konuştuklarını duymadım. Maç sonunda lavaboya gidip tekrar yerime döndüm. Televizyondaki maç sonu röportajlarını izliyordum. Birden arkamdan silah sesleri gelmeye başladı. Dönüp baktığımda sanığın Gedik’e ateş ettiğini gördüm. Ben bu sırada bağırmaya başladım. Sonra sanık silahı bize doğrultarak ’Kimse bağırmasın’ diyerek tehdit edip restorantı terk etti. Maç sırasında birkaç kez bir araya gelip konuştular fakat tartışmadılar" diye konuştu.

Dava eksik evrakın beklenmesi için ertelenirken, sanık Mehmet Akif Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.