TV'de İslam dinine uygun şekilde ölü kefenlenmesini canlı olarak anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, medyanın yanlış tartışmalarına alet olmayacaklarını söyledi.

Kanal 7 televizyonundaki Muhabbet Kapısı adlı programda İslam dinine uygun şekilde ölü kefenlenmesini canlı olarak anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, medyadaki polemiklere girerek yanlış tartışmalara alet olmayacaklarını söyledi.
Programın içindeki kefenlenme olayının geç saatlerde gösterime girdiğini, ayrıca çocukların izlemesi mahsurlu olur düşüncesiyle ekranda yaş uyarısı işareti yer aldığını vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Karataş, şunları söyledi:

Doç. Dr. Karataş'tan 'canlı yayında kefenleme' tepkilerine cevapTV"de İslam dinine uygun şekilde ölü kefenlenmesini canlı olarak anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, medyanın yanlış tartışmalarına alet olmayacaklarını söyledi.

Niye TV'de kefenleme yaptı?

Kanal 7 televizyonundaki Muhabbet Kapısı adlı programda İslam dinine uygun şekilde ölü kefenlenmesini canlı olarak anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, medyadaki tartışmalara girerek yanlış tartışmalara alet olmayacaklarını söyledi.
Programın içindeki kefenlenme olayının geç saatlerde gösterime girdiğini, ayrıca çocukların izlemesi mahsurlu olur düşüncesiyle ekranda yaş uyarısı işareti yer aldığını vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Karataş, şunları söyledi:

“Biz Muhabbet Kapısı"nda halkımızın bilmesi gereken ve merak ettikleri dini konuları ele alıyor sorularını cevaplamaya gayret ediyoruz. Ölümle ilgili hususlar en çok merak edilen ve sorulan konuların başında geliyor. Bu konuyu da Kur'an ve Sünnet ışığında ele aldık ve yapılması gerekenleri ve merak edilen hususları göstererek izleyicilerimize sunduk. Dini konuların gereksiz yere tartışılmasından ve halkın kafasının karıştırılmasından kaçındığımız için böyle bir program beğeniyle izleniyor. Kefenlenme olayı da dikkat çektiği için bazı gazete ve internet sayfalarında haber yapılmak istenmiş olabilir. Biz bu tartışmalara girerek bugüne kadar yapılan yanlışlara alet olmak istemiyoruz. Dini konuları tartışarak anlatmak yerine sade ve kafa karıştırmadan öğretmeyi amaçlıyoruz. Anlattıklarımız tamamen İslami kurallara uygundur.
Programın içindeki kefenlenme olayı zaten geç saatlerde gösterilmiştir. Ayrıca çocukların izlemesi mahsurlu olur düşüncesiyle ekranda yaş uyarısı işareti yer almıştır.
Bundan sonra da dini konuları görsel nimetinden istifade ederek halkımıza anlatmak istiyoruz.”


ANALİTİK BAKIŞ