Anne ve babası yıllar önce ayrılan ünlü oyuncu Hande Ataizi, babasına 7 yaşındayken "Annemi çok üzüyorsun, bir daha beni arama" şeklindeki sözleri hatırlatılınca canlı yayında duygusal anlar yaşadı. Ataizi'nin babası, annesinden boşanıp tarikata girmiş.

Televizyongazetesi'nde yer alan habere göre Hande Ataizi'nin dedesi ise üst düzey bir mason...

Hande Ataizi, babasından bahsederken çok zorlandığı ve gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmayan oyuncu, yaşadığı baba özlemini izleyenlerle paylaştı.

Kendisini zor toparlayarak ağlamamak için direnen Ataizi, "Sinirlerim bozuldu" diyerek bir süre sessiz kaldı. Hande Ataizi daha sonra "Bir kız çocuğu, hani ben hep özenirim 'babam bunu istemedi, babam bana bunu aldı' Hep bir özleme olarak kalmıştır. Ama ne yapalım, hepimizin hayatında böyle şeyler oluyor" diye konuştu.

BABAM TARİKATA GİRDİ

Babasıyla hiç görüşmediğini söyleyen Hande Ataizi, "Babam başka bir hayatı tercih etti." diyerek babasının, annesiyle birlikte ODTÜ'de okurken bir tarikata girdiğini söyledi.

"Öyle grup çalışmaları bana göre değil açıkça söylemek gerekirse. Allah inancı hepimizin içinde. Hepimiz bir şekilde ibadetimizi yapıyoruz, zekatımızı da veriyoruz ama hani ailesiyle ilgilenemeyecek bir pozisyona geldi. Allah aşkı ile diyeyim. O yüzden böyle bir yol ayrımı yaşadı. Anlıyorum da ama hani anlamak da yeterli değil" diye konuşan Hande Ataizi, babasını tanımadığını ve bu nedenle de hayalini kurup eksikliğini hissettiğini ifade etti.

DEDESİ ÜST DÜZEY MASON

Babasının ailesinin çok Atatürkçü bir aile olduğunu, söyleyen ve dedesinin kolejin ilk mezunlarından olduğunu ve aynı zamanda üst düzey bir mason olduğunu ifade eden "Annesi dedemin ilk dışişlerinde çalışan kadın ve Mehmet Ali Okay, bizim büyük dedemiz, Meclis'i kurdu Atatürk ile" açıklamasını yaptı.

ALKOL YERİNE DAHA İYİ BİR ŞEYE KENDİNİ VERDİ

Hande Ataizi, "Demek ki herkes içindeki boşluğu, o dönemde, o da üniversite dönemindeydi, kimisi alkolik oluyor, kimisi uyuşturucu bağımlısı oluyor, kimisi dine veriyor. Belki de daha iyi bir şeye vermiş, hani öbürlerine vereceğine" diye konuştu.

Hande Ataizi, "Müslümanlıkta böyle bir şey yok" diyerek İslamiyet'te ailenin kutsal olduğuna atıfta bulundu ve "Hayata getirdiğin, sorumluluğunu alman gereken bir çocuğa bir kere bakmakla yükümlüsün" dedi.

Babasının yaşadığı bu sürecin normal olmadığını ifade eden Ataizi, "Ben açıkçası dinle çok fazla bağdaştıramıyorum. Demek ki bunun dinle alakası yok. Belki de kendisi kafasında bir takım şeyler yaşadı" diyerek annesinin de bu büyük değişim neticesinde büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

ANNESİNE BASKI YAPMIŞ

Babasının annesinin kapanması gibi bir takım baskılar da kurduğunu söyleyen Hande Ataizi, "Aslında hani ben bunları söylerken bana enteresan da geliyor bu düşünce. Bir insan nasıl 23 yaşında bir anda değişir? Bana tuhaf da geliyor, yanlış da bulmuyorum, doğru da bulmuyorum açıkçası" ifadesini kullandı.

Hande Ataizi, şu anda babasının modern bir hayat sürdüğünü ancak evlendiğini son durumu hakkında ve ne yaptığıyla ilgili bir bilgiye sahip olmadığını anlatarak babasını zaman zaman düşündüğünü, kendisiyle ilgili düşüncelerini merak ettiğini de belirtti.

BABA EKSİKLİĞİ İLİŞKİLERİME DE YANSIYOR

Ataizi, annesinin 2. eşine baba dediğini de sözlerine ekleyerek erkeklerle olan ilişkisinde yaşadığı sorunların da öz babasıyla olan bu kopukluktan dolayı oluştuğunu ifade ederek "Sonuçta kalbimin bir tarafı kırık. İlişkilerimde zaten başarılı olamamak yani sonlandıramamak herhalde biraz bundan kaynaklanıyor. Çünkü ilişkide çok güvende hissetmek istiyorum kendimi. Çok sevince, o sevginin arkasından korku da geliyor. Çok normal çünkü terkedileceğim korkusu. O duygu girince zaten, o korku dünyanın en kötü şeyi, o zaman da bozulmaya başlıyor" açıklamasını yaptı.


Vatan