Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, Genel Başkan Süleyman Soylu"nun, son günlerde medyada sıkça yer alan “Çiller mi? Soylu mu?” haberlerinin partinin gelişmesini olumsuz etkilediği gerekçesiyle bu konuyu demokratik bir şekilde görüşmeye açtığını bildirdi.
Ceyhan, partinin Genel İdare Kurulu toplantısında 5 saat süren müzakerenin ardından, GİK üyelerinin tamamına yakınının karşı çıkmasına rağmen, Genel Başkan Soylu"nun, Tansu Çiller ile görüşmek üzere 7 kişilik bir heyet oluşturduğunu söyledi. Ceylan, heyette, Genel Muhasip Necati Yöndar, Genel Başkan yardımcıları Turhan Güven, Nevzat Ceylan, Harun Akın, Erdoğan Sezgin, GİK üyeleri Melike Elitaş ve Mustafa Eraslan"ın yer aldığını bildirdi.

Bu heyetin, Tansu Çiller ile hemen görüşmek üzere randevu talebinde bulunacağını, Çiller"in kararına göre, Soylu"nun tamamen kendi inisiyatifiyle DP"yi olağanüstü kongreye hemen taşıyacağını GİK"e açıkladığını ifade etti.

Ceylan, “Samimi, demokratik ve geleneksel adaba uygun bir ortamda gerçekleşen GİK toplantısının ana hatları bu şekildedir” dedi.

AA