Sabah ve ATV'nin eski patronu Dinç Bilgin'den olay yaratacak sözler geldi. Hiç böyle açık, hiç böyle bir ağızla konuşmamıştı. Hele de 28 Şubat süreci ile ilgili sözleri gündemi sarsacak.

 Yenişafak gazetesinden Şaban Arslan'a konuşan Bilgin bakın neler söyledi;

28 ŞUBAT UTANDIRDI: "Benim de utandığım bir devre yaşandı. Ben demokratım. Ailem demokrat. Bir takım çevrelerden birtakım bantlar geliyordu. Anchormanler ağzını burnunu buruşturarak anlatıyordu. O devreye ben şidetle karşı olmama rağmen, karşı koyamadım."

SAPIK DÖNEM: "(...) Türkiye sapık, karışık bir dönem yaşadı. Herşey sapıtmıştı. Bu karışıklık bugün de sürüyor. Yüzümü kızartacak bir sürü haber yayınlandı gazetemde...

SİNCAN TANKLARI: "Sincan'daki tankaların yürümesinden sonraki o Sabah, benim sevmediğim bir Sabah'tı..."

DOSYA TEHDİTİ: "Bazı Ankara temsilcileri yayın yönetmenlerine "Seninle ilgili endişeler, dosyalar var" diye mesaj getiriyordu." Bu anormal haberlerin büyük bölümü bu baskı ve endişelerle yapıldı.

ANDIÇ MESELESİ: "Andıçta masumum. Barlas ile Çandar'ın hikayesinde yurdışındaydım. Zafer, Ertuğrul'u yanımda aradı. Ancak Ertuğrul, "manşete çekeceğim" dedi. "Yapma, etme" razı edemedik. Biz de Cengiz'i izne çıkardık. Barlas'ın ise siyasetle ilgisi yok. Barlas'ı gazeteden ayırmam parasal sebepleydi. Bu bahsettiğim tarihlerde Sabah yoldan çıkmıştı. " 

TAK...TAK...: "Gazete patronu olmak çok keyifliydi. Yurtdışından geliyorsun pasaportunu veriyorsun. Tak, tak... Herşey anında holloluyor. Sorgu sual yok. Eski gazete sahibi olmak ise korkunç bir şey... Bizim davalar normal DGM'den normal mahkemeye düştü. Bir kadın hakim diyormuş ki "Ah bir bana düşse".. Ne yaptık ona kimbilir. O kadar çok insanın bizimle hesabı varmışki..."

İKTİDAR BANKA SAHİBİ YAPTI: "Bankacılık işine girmem, gazetecilik dışına çıkmam yanlıştı. Bizi banka almaya teşvit eden iktidardı..."