NOWİTZKİ"SİZ Almanya çok sıradan bir takım. Düşünün en skoreri Jagla, Telekom"da kısa süreler alabilen bir oyuncuydu. İki kadro arasından seçilecek en kaliteli 10 oyuncunun hepsi Türk. Ancak bireysel kalite, takım sporlarında sadece hammadde. Ona verdiğiniz şekil takım oluyor. Ve biz bir süredir çamurla cebelleşip duruyor, şekil oluşturamıyoruz.

ASLINDA dünden, geçen haftadan, son 4 yıldan farklı bir şey yok. Aynı tas, aynı hamam hikâyesi devam ediyor. Mesela "uzun beş" sevdası. Ömer"in fırtına gibi girip ilk 7 dakikada 12 sayıya imza atmasıyla 20-13 öne fırladık. Sonra Ömer çıktı, Ersan girdi. Uzun beş 7 dakikada 19-6"lık bir seri yiyerek 32-26 geri düştük. Ritm kaybedince bir daha bulamıyoruz. Nihayet Ersan Avrupa"nın tozunu attığı 4 numaraya geçince toparlandık ama geç kalmıştık.

HÜCUMDA planımız pek yok zaten, malumunuz. Genelde bir kişi topu alıyor, oradan ikili oyun veya penetre arıyoruz. Birden fazla pas yapılan hücum sayımız elin parmaklarını geçmez. Bu verimsiz hücumun etkili olması için savunmanın top kapması, hızlı oynaması şart takımın ama sürekli değişen beşler, yan yana verimli oyuncuları sahada tutmamak yüzünden hızlanamıyor, hep 1. viteste kalıyoruz.

EN verimli beş Kerem, Ömer, Hido, Ersan ve Ömer Aşık. Son çeyrekte Kerem yerine Ender"le bu beşe döndük ama yine kimin ne yapacağı belli olmadığı için geriden gelip 62-58 öne geçsek de en öson kikayı 16-5 geride bitirdik. Herkesin hemen her hücumda birbirine bakıp “Acaba şimdi ne olacak?” ifadesi her şeyi anlatıyor. Devlerin ne yapacağını kestirmek zor. Oyuncular için bile. / vatan