İlginç mesajların da verildiği tiyatro oyununda talasemili çocuklar, yeni doğacak çocukların talesemili olmaması için mutlaka test yaptırılmasını önerdiler.
Atatürk Devlet Hastanesi Talasemi Servisi Sorumlusu Uz. Dr. Betül Akçanal'ın yazdığı ve talasemi hastalarının oynadığı, Aydın Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırlanan 'Çiçekler Solmasın' adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.
Aydın Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda sahnelene oyunu Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Alaaddin Durmaz, Atatürk Devlet Hastanesi Başhakimi Halil Yürekli, Sosoyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Dinç, Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Akbayrak, talasemi hastaları, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Oyun sonunda talasemi hastası tiyatocular plaketle ödüllendirildi. Talesemililer oynadıkları tiyatro oyununda "Bu hayalde gerçekleri, gerçekte hayallerimiz oynuyoruz. Biz yaşıyoruz, seviyoruz, hissediyoruz. Hayat oyununda öğrendiklerimizi, bu oyunda sizinle paylaşıyoruz" mesajı verdiler.