Bir marketten çanta çaldıkları belirlenen şüpheliler, pompacının ihbarıyla Sakarya yolunda barikat kuran polis ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgilere göre, S.K. ve A.B, yaklaşık 20 gün önce İstanbul'dan kiraladıkları 34 ZR 3894 plakalı otomobille Uzunmustafa Mahallesi'ndeki bir marketten içinde para dolu bir çantayı çalarak kaçtı. Çantasının çalındığını fark eden market sahibi, durumu polise bildirdikten sonra otomobiline binerek esnaf arkadaşlarıyla zanlıların peşine düştü.

Düzce Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de zanlıların bulunduğu aracı takip etmeye başladı. D-100 Karayolu'ndan Gölyaka bağlantı yoluna kadar giden zanlılar, gişelerde polisleri görünce köy yoluna saptı. Yakalanacaklarını anlayan zanlılar, Köprübaşı Ömerefendi köyünde aracı terk edip koşarak kaçmaya başladı. Bu sırada bir ticari taksiyi zorla durduran zanlılar, taksi şoförüne hastalarının olduğunu söyleyerek, Sakarya'ya gitmek istediler.

Gölyaka eski bağlantı yolundan D-100 istikametine bir süre ilerleyen taksi şoförü, zanlıların durumundan şüphelenerek, arabaya yakıt alacağını söyleyerek, Çilimli sapağında bir benzin istasyonuna girdi. Arabaya yakıt alan taksi şoförü, hırsızlara ''param yok kredi kartı ile ödeyeceğim'' deyip taksiden ayrıldı. Şüphe uyandırmamak için akaryakıt istasyonunda çalışan pompa görevlisine kart şifresi girdiği esnada, ''Aracımda iki şüpheli var, Polise haber ver'' dedi.

Taksinin istasyondan çıkmasının ardından pompa görevlisi, polisi arayarak durumu bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, içerisinde zanlıların olduğu ticari taksinin peşine düştü. Sakarya'da yola barikat kuran ekipler, aracı durdurarak S.K. ve A.B'yi gözaltına aldı.

Çaldıkları çantayı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yakınlarındaki boş bir araziye atan zanlıların, çantanın içerisinde para olmadığını iddia ettikleri öğrenildi. Market sahibi Adem Çakır ise çantanın içerisinde ''yaklaşık 5 bin lira nakit para, eşinin bileziği ve müşterinden aldığı iki çek'' olduğunu belirtti. Bir kadın boş çantayı bularak market sahibine teslim etti.

İl dışından gelerek Düzce'de hırsızlık olayına karışan S.K'nın uyuşturucu ticareti ve hırsızlık suçlarından, 18 yaşından küçük A.B'nin ise hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.