Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülkedeki işsizlik sorununun çözümünde kalifiye eleman yetiştirmenin önemine dikkat çekerek, “Bu anlamda ‘Kadın Boya Ustaları’ projesini çok önemsiyorum. Kadın ustaların evlerde boya yapması çok önemli, çünkü kadın eve çok daha nazik davranabilir. Bayan arkadaşlarımız sadece bir sertifikayla yetinmesin, yeni eğitimlerle geleceklerini garanti altına almalıdır” dedi. 
 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen, İNTES’in hazırladığı “Kadın İnşaat Boyacıları Mesleki Eğitim Etkinlik Programı”na katıldı. 
 
Kadın istihdamını artırmaya yönelik projeler geliştiren ACTUS, ‘Kadın Taksi Şoförleri’yle başladığı istihdam çalışmalarına ‘Kadın Boya Ustaları’ projesiyle devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İstanbul Bahçelievler Kaymakamlığı tarafından desteklenen yeni proje kapsamında 13 kadın boya ustası adayı İstanbul genelinde istihdam edilecek. Pilot olarak başlayacak uygulama ile kurulacak call center ve online başvuru sistemine gelen taleplere göre ustalar belirlenen evlere boya yapmaya gidecek.
 
KADINLAR, ERKEK MESLEĞİ OLARAK BİLİNEN BİR ÇOK MESLEĞE ADIM ATIYOR
Bakan Faruk Çelik’in elinden uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını ve baretlerini alan adaylar, ünlü modacıların tasarladığı özel iş kıyafetleriyle çalışma hayatına başlayacak. Kadın istihdam rakamları bakımından Avrupa Birliği standartlarının çok gerisinde kalan Türkiye, erkek mesleği olarak kabul edilen pek çok meslekte kalifiye eleman yetiştiriyor. Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen proje ile 13 kadın boya ustası eğitimlerinin ardından Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törenle baret ve sertifikalarını aldı. Washa Kurumsal Moda tarafından ünlü modacı Selda Eruzun tarafından tasarlanan tulumlar ise büyük beğeni topladı. 
 
 
Törende konuşan Bakan Faruk Çelik, Türkiye’de 2.5 milyon işsizin bulunduğunu buna karşılık pek çok sanayicinin işçi bulmakta zorlandığını belirterek, “Sorunun çözümü meslek edindirme, kalifiye eleman yetiştirmededir. Bu anlamda Kadın Boya Ustaları projesini çok önemsiyorum. Kadın ustaların evlerde boya yapması çok önemli çünkü kadın eve çok daha nazik davranabilir. Bayan arkadaşlarımız sadece bir sertifikayla yetinmesin, yeni eğitimlerle geleceklerini garanti altına almalıdır. ACTUS’a bu güzel proje için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÖFKESİNE HAKİM PROFESYONEL BOYACILAR OLACAK
Proje kapsamında Prof. Dr. Metin Aslan, Prof. Dr. Yılmaz Aruntaş, Prof. Dr. Ayşegül Yaraman, Doç. Dr. Osman Şimşek, Öğr. Grv. Gökhan Durmuş, Öğr. Grv. Ömer Can, gibi saygın eğitmenler tarafından araç, gereç ve ekipman bilgisi, inşaat boyacılığı temel işlemleri, malzeme, yüzey alt yapı, yüzey kontrolü, yüzey temizliği, boyanmayacak yüzeylerin korunması, boya ve alt kat malzemelerini kullanıma hazırlama, astarlama, macunlama, zımparalama, boya uygulama, kalite kontrol prensipleri bilgisi, çevre koruma ve güvenliği bilgisi, iş sağlığı ve güvenliği bilgisi, temel ilkyardım bilgisi, Mobbing/ öfke kontrolü, fantastik boya uygulamaları ve saha eğitimleri gibi akademik ve pratik eğitimler verildi.