Kararda Barlas"ın tepkiler üzerine bu parayı iade etmesi rol oynadı. Soruşturma sırasında Barlas"ın Sabah-ATV"de, 65 bin YTL aylık maaşla çalıştığı da ortaya çıktı.

ERTÜRK'E SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI
GAZETEPORT"un edindiği bilgiye göre, aynı olayla ilgili haklarında suç duyurusunda bulunulan, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve TMSF Sabah temsilcisi Mehmet Akif Yaşin hakkında ise, Başbakanlık soruşturma izni vermedi.

RTÜK üyesi Şaban Sevinç, Sabah-ATV"nin Ahmet Çalık tarafından satın alınmadığı ve henüz TMSF bünyesinde olduğu bir dönemde, Mehmet Barlas"ın 900 bin YTL karşılığı transfer edilmesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve bu paranın devlet kaynaklarından ödenmesinin suç olduğunu vurgulamıştı. Medyada da Barlas"ın bu parayı almasının etik olmadığı belirtilerek, eleştiriler yöneltilmişti. Barlas da daha sonra parayı iade ettiğini açıklamıştı.

"MANEVİ RAHATSIZLIK DUYDUM"
Bu olayı araştıran Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Mehmet Barlas"ın ifadesine başvurdu. Barlas 15 Şubat 2008 tarihinde başyazar olarak Sabah-ATV bünyesine geçtiğini ve bu nedenle kendisine 900 bin YTL transfer ücreti ödendiğini açıkladı. Bu parayı aldığını ancak ihale sürecinin de uzaması dolayısıyla ""Menevi rahatsızlık duyması üzerine"" 28 Mart 2008 tarihinde parayı iade ettiğini bildirdi.

Savcı İsa Dalgıç tarafından yürütülen soruşturmada Barlas"ın Sabah"tan aylık 35 bin YTL telif ücreti, ATV"den de yapmış olduğu program ve röportajlar için aylık 25 bin YTL aldığı vurgulandı.

Savcı Dalgıç, Mehmet Barlas hakkında, suç teşkil edecek bir eylemine rastlanmadığını belirterek kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Kamu görevlisi oldukları için, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Sabah TMSF temsilcisi Mehmet Akif Yaşin hakkında ise Başbakanlıktan soruşturma izni istedi. Ancak Başbakanlık ""Görevi kötüye kullandıkları" iddia edilen bu iki isim için soruşturma izni vermedi. Savcılık da bu nedenle Etrürk ve Yaşin hakkında da kovuşturmaya yer olmadığı kararı aldı.