CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu,Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezi olmasına rağmen Hollanda'dan otobüs alındığını belirterek, "Dağı olmayan bir ülkeden alınanotobüsler, 7 tepeli, şimdi ise 77 tepeli olan İstanbul'da yürür mü?" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti içi çalışmalar dolayısıyla bulunduğu Giresun'da,Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret ederek, anı defterini imzaladı. Başkan Aksu, burada Kılıçdaroğlu'na ahşap sepette fındık hediye etti.Kılaçdaroğlu, ziyaretin ardından beraberindeki CHP Giresun MilletvekiliEşref Karaibrahim, Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Giresun İl Başkanı Murat Ersoy ve partililerle bir kahvehaneye giderek, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Giresun Ticaret ve SanayiOdası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'nu ziyaret etti.Kılıçdaroğlu, son günlerde istihdam yaratmayan büyüme kelimesinin sık sıktelaffuz edildiğini ifade ederek, "Büyüme var ama istihdam yok. Bizim gönlümüzdeyatan, üreten bir ekonomi olmasıdır, istihdamın sağlanmasıdır" diye konuştu.Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulunda RifatHisarcıklıoğlu'nun önemli bir konuşma yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunlarısöyledi: "Türkiye, Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir, buna rağmenTürkiye'de üretim yapılmıyor, nasıl oluyor da Türkiye dolarla yurt dışındanotobüs alıyor. Bu konuşmanın ardından yurt dışından 350 otobüs alınıyor. Bakınİspanya'da bir belediyenin otobüs alımı için açtığı ihaleyi yurt dışından birfirma kazanınca işçiler greve gitti, 'kendi ülkemizde üretilen otobüslerialacağız' diye. Sonunda pahalı olmasına rağmen kendi ülkelerindeki otobüsleralındı. Buna rağmen biz ise gittik İstanbul Büyükşehir Belediyesine Hollanda'danotobüs aldık. Hollanda, dağı olmayan ülkelerden biri. Onlar çocuklarına dağgöstermek için sembolik dağ yaptılar. Dağı olmayan bir ülkeden alınan otobüsler,7 tepeli, şimdi ise 77 tepeli olan İstanbul'da yürür mü? Ödenen paralara yazıkdeğil mi? Yunanistan'da kullanılan otobüslerin yüzde 42'si Türkiye'de üretilenotobüslerdir. O gelir bizden alır, biz gider dışarıdan alırız. Buna tahammületmek çok zor. Biz başka ülkenin krizini çözmek, onlara istihdam yaratmak zorundamıyız? Türkiye, yeni bir anlayışla yola çıkmak zorundadır."Buradaki ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, BelediyeMeydanı, Gazi Caddesi ve Tepe Sokak'ta esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarlasohbet etti.

-TRT 1'DE YAYIMLANAN "AYRILIK" DİZİSİ-

Esnaf ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Türkiye ileİsrail arasında yaşanan dizi krizi konusundaki düşünceniz nedir?" sorusuna şuyanıtı verdi:"Diziyi izleme şansım ve vaktim olmadı ama biz hiçbir ülke ile krizortamının çıkmasını istemeyiz. Her ülkeyle dost ve barış içerisinde yaşamakisteriz. TRT'nin yapmış olduğu dizi eğer kin ve nefret tohumları ekiyorsa, bukabul edilemez ama bunun dışında Gazze'deki olayları anlatıyorsa, oradaki küçükçocukların ve kadınların yaşamını yitirmesine yol açan olayları anlatıyorsa bunuda olgunlukla karşılamak gerekir. İsrail burada ne kadar haklı bilemiyorum amasonuçta şu var: Onlar iki ulusun karşılıklı birer düşman ulus olmasınıistemezler. Biz de istemeyiz. Onları yaralayan bir şey varsa, onları bizimyetkililere aktarırlar, bu krizi akıllılıkla ve mantıkla çözerler."Kılıçdaroğlu, dizide eğer kin ve nefret tohumları ekiliyorsa bunun kabuledilemez olduğunu vurgulayarak, "Ama hayır böyle bir şey söz konusu değilse debir dizidir çekilebilir. Bizi de geçmişte eleştiren dizi ve filmler çekildi. Bizaynı tuzağa düşmemeliyiz; sevgiyle, hoşgörüyle kucaklamamız gerekir" dedi./vatan