Tacizci Müdür iddiaları ile ilçeyi karıştıran olayda gün boyu 7 müfettişin ifade aldığı ve devam eden soruşturmanın selameti açısından Aydın Valisi Kerem Al’ın oluru ile İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar tarafından Okul Müdürü Sami Zorbaş, görevden açığa alındığı öğrenildi.

SAHTE BELGE ORTAYA ÇIKTI

Nazilli’de bir okulda yaşanan taciz iddialarıyla ilgili olarak açığa alınan ve müfettişler dahil herkese 20111227ay500668_03.jpgolayların komplo olduğunu belirten Nazilli Beşeylül İlköğretim Okulu Müdürü Sami Zorbaş’ın, müfettişlere ve gazetecilere verdiği belgenin bir tanesinin sahte olduğu ortaya çıktı.
Okul Aile Birliği Başkanı A.D’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiası Nazilli’yi karıştırırken, okul müdürünün gazetecilere imza karşılığı teslim ettiği tutanaklardan birinin sahte olduğu ortaya çıktı. 5 Kasım 2010 tarihli Tutanak’ta, okulun yardımcı hizmetlisi A.S.’ün de A.D. tarafından iftiraya uğradığı imza altına alındığı ve A.D.’nin daha önce de iftira attığı adeta belgeleniyordu. Konunun muhataplarından Yardımcı Hizmetli A.S. ise ‘Böyle bir olay yaşanmadı. Zaten bu imza benim değil, ben böyle bir tutanağa da imza atmadım” dedi.


20111227ay500668_02.jpg“BU TUTANAK SAHTE”
Okul yardımcı hizmetlilerinden A.S., okul müdürü Sami Zorbaş’ın gazetecilere imza karşılığı teslim ettiği ve kendi isminin ve imzasının bulunduğu tutanaklardan birinin sahte olduğunu söyleyerek, “Böyle bir olay yaşanmadı. Zaten bu imza benim değil, ben böyle bir tutanağa da imza atmadım” dedi. Geçtiğimiz Cuma günü geç saatlerde Okul Müdürü Sami Zorbaş’ın kendisini odasına çağırdığını ve bir kağıt imzalattığını söyleyen Okul Hizmetlisi A.S., “Benim imzaladığım kağıtta okul ihtiyaçları ile ilgili bilgiler vardı. Ancak, düzenlenen bu tutanakta bilgim olmayan ifadeler var. Bu ifadelerin altına ismim açılmış ve imzam atılmış. İmza kesinlikle benim değildir. Gerekirse mahkemede ifade vermeye hazırım. Tahminimce o ihtiyaç listesine attığım imza taklit edilmiş” şeklinde konuştu.


“SAHTE TUTANAKTA NELER YAZIYOR”
Sahte olduğu öne sürülen 05.10.2010 tarihli tutanakta, o tarihte Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı olan A.D.’nin okul yardımcı hizmetlilerinden A.S. tarafından taciz edildiği ve durumu Okul Müdürü Sami Zorbaş’a şikayet ederek bildirdiği ifadelerine yer veriliyor. A.S.’nin iftira attığı iddia edilen A.D.’yi mahkemeye vereceğim demesinin ardından A.D.’nin özür dilerek olayı kapatılmasını istediği fakat okul yardımcı hizmetlilerinden A.S.’nin durumu okul müdürü Sami Zorbaş’a bilgi verdiği ve daha sonra taciz edildiğini öne süren A.D’nin özür dilediği tutanakla sabitleniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Nazilli 5 Eylül İlköğretim Okuluna iki yıl önce atanan 47 yaşındaki Okul Müdürü Sami Zorbaş'ın okul velilerinden ve Okul Aile Birliği Başkanı 39 yaşındaki A.D'ye cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. 6 ay önce başladığı iddia edilen taciz olayının ardından A.D., durumu AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'a el yazısıyla yazdığı bir mektupla bildirdi. Milletvekili Kılınç, olayın araştırılması için mektubu Milli Eğitim Bakanlığı'na göndermesinin ardından ortaya çıkan olay sonrası bugün Aydın
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettişlerin Okul Müdürü Sami Zorbaş ve iddia sahibi A.D. ile görüşmek üzere Nazilli'ye geldikleri öğrenildi. Soruşturma başlatan müfettişler, Okul Müdürü Sami Zorbaş ve Okul Aile Birliği Başkanı A.D.'nin yanı sıra Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Devlet I, daha önce tacize maruz kaldığı iddia edilen veli F.A., eski okul sekreterlerinden A.E. ve okul hizmetlisi B.D.'nin görüşünü aldı. Olayın ardından çok sayıda bayanın tacize uğradığını söyleyerek şikayette bulunduğu belirtildi.

DEDİKODU ÇIKMASIN DİYE SAVCILIĞA BAŞVURMADIM
Okul Müdürü Sami Zorbaş'ın kendisini taciz ettiğini öne düren A.D; "Geçen yıl önce babamı sonra eşimi kaybettim, iki oğlumla bir başıma kaldım. Dul olmam ve arkamda bir erkeğin olmaması nedeniyle beni devamlı rahatsız etmeye başladı. Sami Zorbaş, Haziran ayında Okul Aile Birliği Başkanı olduğum gün tek başıma yaşamamam gerektiğini söyledi. Olayın duyulmaması ve dedikodu çıkmasın diye savcılığa başvurmadım. Bu nedenle AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'a mektup yazarak, yaşadığım olayları
anlattım. İnsan namusu ve şerefi için yaşar. Okul Müdürü Sami Zorbaş'tan şikayetçiyim."
İDDİALARI YALANLADI
Bugün ulusal basında yer alan haberi yapan gazete, gazeteci ve iddia sahibi A.D.'yi mahkemeye vereceğini söyleyerek iddiaları yalanlayan Beşeylül İlköğretim Okulu Müdürü Sami Zorbaş; "22 yıldan bu yana devlet memuruyum, sayısız başarı belgesi ve takdirname aldım. 2009 yılında Eğitim Kurumları Müdürlük Sınavı'nda 90 puanla Türkiye dördüncüsü, 2011 tarihinde ise 92,929 puanla Türkiye yedincisi oldum. Bana komplo kurulmaya çalışılıyor. İddialar asılsızdır. Bunlar basit işler değildir. Benim eşim var, 2
oğlum var. Okulumuzda 29 kamera var ve 24 saat kayıt altına alınıyor. Taciz nerede yapılmış, ispatlanmak zorundadır" dedi.
İDDİALAR AÇIĞA KAVUŞTURULMALI
AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, kendisine gelen şikayet mektubunu doğrulayarak, "Olayın araştırılması için mektubu Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdim. İddialar açığa kavuşturulmalı, iddia edilen olay doğruysa sorumlu kişiler cezalandırılmalıdır" dedi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ise olayı soruşturmak üzere 7 müfettiş görevlendirdiğini söyledi. 

20111226a2612118_03.jpg

20111226a2612118_02.jpg