Burun ve göğüs ameliyatı için narkoz verildiği sırada teknisyenin cinsel tacizine uğradığı iddia edilen kadının 'ruh sağlığının' bozulmadığı yönünde rapor verildi
 
Adana'da özel bir hastanede burun ve göğüs ameliyatı olmak için verilen narkozun etkisindeyken ameliyat teknisyeninin cinsel tacizine uğradığı öne sürülen K.A.C.'nin (30) cinsel tacizden dolayı etkilendiği, ancak ruh sağlığının bozulmadığı yönünde rapor verildi. Hukukçular, bu rapor doğrultusunda karar verilirse sanık 15 yıl hapis istemiyle yargılanan Orhan Ş.'ye (23) çok daha az bir ceza verileceğini belirtti.
 
Olayın yaşandığı hastanede eşi doktor olan K.A.C.'ye narkozlu haldeyken cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Orhan Ş., 1 Aralık 2009'da tutuklandı. Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyası, genç kadının beden ve ruh sağlığının bozulduğu gerekçesiyle sanığın TCK'nın 103/6. maddesine göre 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için görevsizlik kararıyla Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yaklaşık 2 yıldır devam eden davaya bugün devam edildi. K.A.C.'nın olay nedeniyle 'Ruh ve beden sağlığının' kesin olarak bozulup bozulmadığıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi. Mahkeme Başkanı raporda, K.A.C.'nin yaşadığı olaydan dolayı etkilendiğini, ancak ruh sağlığının bozulmadığının belirtildiğini söyledi. Duruşma, tarafların gelen rapor hakkında görüşlerini belirtmeleri için ertelendi.
 
Hukukçular, bu rapor doğrultusunda mahkemenin ceza vermesi halinde sanık Orhan Ş.'nin çok az bir ceza alabileceği görüşünde birleşti. Bazı hukukçular, "Bu dava asliye ceza mahkemesinden tacize uğrayan kadının ruh ve beden sağlığının bozulması nedeniyle ağır cezaya gönderilmiş. Son gelen rapor, sanık lehine. ?Ruh sağlığının bozulmadığı' yönündeki rapor sayesinde sanık ?ruh ve beden sağlığıyla ilgili' TCK'nın 103/6. maddesinin öngördüğü en az 15 yıl hapis cezasından da kurtulmuş olacak. Büyük ihtimal farklı iki rapor nedeniyle kesin rapor için Adli Tıp Genel Kurulu'ndan rapor istenecektir. Gelecek o rapora göre de sanığa ceza verilecektir" dedi.
 
"CİNSEL AMAÇLI DOKUNMADIM"
 
15 yıl hapis cezası istenen tutuklu ameliyathane teknisyeni Orhan Ş., 1.5 yıl önce verdiği mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmemişti. 7 yıldır ameliyat teknisyeni olarak çalıştığını belirten Orhan Ş., "Hastayı ameliyata hazırladım. Üşüdüğü için üzerine örtü örttüm. Cinsel amaçlı dokunmadım. Mahrem yerlerini okşamadım. Bir ara bacağında kasılma olduğu için bacağını bastırarak yere indirdim" demişti.
 
"ÜŞÜDÜN MÜ CANIM?"
 
İlk duruşmaya katılan K.A.C. ise, ameliyat öncesi hazırlık aşamasında sanığın yanına geldiğini belirterek, "Önlüğümün altında iç çamaşırı olduğu için üşüdüğümü hissettim. Sanık bana 'Üşüyor musun canım? Sana battaniye getireyim' deyince şaşırdım. Kolumdaki ve sırtımdaki dövmelerle ilgili rahatsız olacağım şekilde sorular sordu. Sonra ameliyat için uyutuldum. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Ameliyat sonrası olanları bana anlattılar" diyerek sanıktan şikayetçi olmuştu.
 
"HASTADAN UZAKLAŞ"
 
Cinsel saldırıyı gördüğünü iddia eden anestezi teknikeri Bülent Koçak da tanıklık yapmış, sanığın, hastanın üzerindeki örtüyü kaldırıp baktığını, bacaklarını ellediğini gördüğünü belirterek, "Böyle bir şey olabileceğine önce imkan vermedim. Sonra şahsı dikkatlice izlemeye başladım. Tekrar örtüyü kaldırdı. Hastanın cinsel organını okşamaya başladı. Durumdan emin olunca 'Hastadan uzaklaş. Elini hastanın cinsel organından çek' diye bağırdım. Bu durumu, odadakiler de gördü. Sorun yaşanmaması için ameliyattan sonra gerekli tutanakları tutup, durumu polise bildirdik" demişti.
 
habertürk