Suya alerjisi olan İngiliz kadın, dünyada çok az görülen bir hastalıkla verdiği mücadeleyi anlatıyor.
3 yaşındaki Mitchell'in annesi Micheale Dutton, dünyada 230 milyonda bir insanın başına gelen bir hastalıkla mücadele veriyor. Onun suya alerjisi var.

21 yaşından bu yana suyla verdiği savaşta, oldukça ciddi cilt yanıklarıyla karşı karşıya kalan Dutton, en hayati ihtiyaçlarından birini karşılayamıyor, su içemiyor.

Genç kadının vücuduna değen bir su damlası cildinde kabarcıklar meydana getiriyor. Bu nedenle yıkanamayan, su içemeyen ve hatta oğlunun gözyaşını bile silemeyen anne, bu sorunu oğlunu doğurduktan sonra yaşamaya başladığını anlatıyor.

Yağmur yağdığında kendisini çok iyi muhafaza etmesi gerektiğini belirten Dutton için banyo yapmak da oldukça riskli. Ancak o, temiz kalabilmek için haftada bir sadece 10 saniye duşun altına giriyor.

"Durumum gerçekten vahim. Oğlum terlediği zaman ona dokunmam imkansız. Onu yıkayamıyorum bile. Bir anne için bunlar üzücü."

"Vücudumun suyla temasında oluşan kabarcıkların verdiği acı ise katlanılacak gibi değil. Başımda güçlü bir ağrı hissetmeye başlıyorum. Sanki biri kafamı traş ediyor gibi."

Doktorlar, bunun doğumla ilgili olduğunu açıklıyor. Vücutta hormonal bir dengesizlik olduğunu belirten uzman görüşler, çok sık rastlanmayan hastalık için tıbbın yetersiz kaldığını söylüyor.

"Aquagenic Urticaria" ismiyle bilinen rahatsızlık, çok az insanda görülmekle beraber, hasta, kendi terinden bile alerji kapabiliyor.

GAZETEPORT