Taksim Meydanı’nda yapılan kutlamalar için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Meydan içerisine polis memurları girmezken, meydanın etrafındaki tüm sokak ve caddeler 38 bin görevli polis memuru tarafından korumaya alındı. Meydanı çevreleyen tüm binaların çatı katlarında da polis kamerası ve keskin nişancılar konuşlandırıldı.

Kutlamalara katılan emekçilerin töreni izleyebilmeleri ve duyabilmeleri için 2 büyük boy LED ekran kuruldu. Ayrıca kürsünün konulduğu güzergah boyunca vinçlere ses düzenekleri asıldı.

Taksim Meydanı'nda KESK tarafından hazırlatılan üzerinde ‘Devrim’ yazan uçurtma uçurulurken, kürsüden de ‘1 Mayıs Marşı’ çalındı. Ayrıca tören boyunca Timur Selçuk'un ‘1 Mayıs’, Ruhi Su Dostlar Korosu’nun ‘İşçi Marşı’, Moğollar'ın ‘Bir şey yapmalı’, Ahmet Kaya'nın ‘Grev’, Grup Yorum'un ‘Avusturya İşçi Marşı’ ile ‘Hürriyet Marşı’, Kazım Koyuncu'nun ‘Hayde’, Kardeş Türküler'in ‘Burçak Tarlası’ türkü ve marşlarıyla Nazım Hikmet'in ‘Hava Toprak gibi’ şiiri okundu. Ayrıca kürsüden 1 Mayıs'ın Türkiye'de kutlanmasının yasal süreci ve bu süreç içindeki yasaklar ve bunun kaldırılması için verilen mücadele de anlatıldı.

-ANITIN ÜZERİNDE İZLEDİLER-

Taksim Meydanı’na ilgisiz kişilerin girişlerinin engellenmesi için Cumhuriyet Anıtı çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis anıtın çevresini 3 sıra bariyerle çevirirken, anıtın alt kısımlarındaki mermerlere de anıta çıkışların engellenmesi amacıyla yağ sürüldü. Ancak sürülen bu yağlar kutlamaları izlemek isteyenleri durduramadı. Bazı kişiler ellerindeki döviz ve bayraklarla anıta tırmanarak kutlamayı buradan izledi. Halkın Kurtuluş Partisi adına bir grup genç de anıta Hikmet Kıvılcımlı'nın posterini asmak istedi ancak konfederasyon görevlilerinin kortejler alana girmeden pankart asmanın yasak olduğu yolundaki uyarıları üzerine pankart indirildi.