Önceki uygulamaya göre 1 saate kadar 1.25 TL, 2 saate kadar 2.25 TL, 3 saate kadar 3.50 TL ve gün boyu 5.50 TL olan otopark ücretleri, ilk 10 dakika ücretsiz, 1 saate kadar 1.00 TL, 2 saat 1,50 TL, gün boyu ise 3 TL olarak değiştirildi. Daha önce 5 dakika olan ücretsiz park süresinin de 10 dakika olarak değiştirilmesi vatandaşı da rahatlattı
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde esnaflık yapan Metin Barutcu, indirimden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ekonomik kriz esnaf olarak zaten bizleri fazlasıyla etkiledi. İşlerimiz eskisi gibi değil. Bu bölgede dükkanım var. Aracımı her gün bulvar üzerine park ediyorum. Eski uygulamaya göre günde 5.50 TL. ödüyordum. Şimdi 3.00 TL. ödüyorum. Aylık olarak hesap ettiğinizde nerdeyse yarıya yarıya masrafımız azaldı. Vatandaşımız da pahalı park ücreti nedeniyle araçlarını park edemez hale gelmişti. Bu da esnaf olarak bizi olumsuz yönde etkiliyordu. Başkanımız Özlem Çerçioğlu"na bizleri düşündüğü için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İrfan Özkan isim araç sahibi ise, “Daha önce aracımızı 5 dakika park ettiğimizde bu zaman bize yetmiyordu. Aracımızın başına geri döndüğümüzde park ücreti fişinin kesilmiş olduğunu görüyorduk. Bu sürenin ikiye katlanmasıyla artık işlerimizi rahatlıkla görebiliyoruz. Bu uygulama emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aydın Belediye Meclisi"nde alınan karar ile ilgili olarak bilgiler veren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, şunları söyledi: “Ücretsiz zaman diliminde ciddi bir sorun yaşanıyordu. Bu konuda halktan da çok şikayet aldık. 5 dakika olan ücretsiz zaman dilimini 10 dakikaya çıkarttık. Bu kriz ortamında sıkıntı yaşayan vatandaşlara Aydın Belediyesi olarak yüzde 50"ye varan oranlarda indirim yapmaktan Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte büyük mutluluk duyuyoruz. Halka ve esnafa yönelik bu tür uygulamalarımız artak devam edecek”