Hakkında yürütülen soruşturmaların selameti açısından İçişleri Bakanlığınca 27 Temmuz"da görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"yla ilgili olarak Aydın İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı almıştı. CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar 8 Kasım"da son durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada Kamacı"nın 1 ay içerisinde görevine iadesinin yapılacağını söylemişti.
CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, 1 aylık sürenin dolmadığını açıklayarak, “Mahkeme bildiğimiz üzere yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karar Kurban bayramından sonra yazıldı ve yazıldıktan sonra İçişleri Bakanlığına gönderildi. Tahmini olarak 22- 23 Kasım"da bu karar gönderildiyse 12-13 gün içerisinde bakanlığın kararı tebliği etmesini bekleyeceğiz. Zaten bakanlıkta yasal olarak göreve iadesi edecek etmezse de nedenlerini bildirecek ama biz edeceğiniz tahmin ediyoruz” dedi.
1 aylık sürenin uzaması gibi bir durumun olmadığını da belirten Bekar “Belediye Başkanımız Mümin Kamacı hakkındaki soruşturmaların selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştı. Bu sürede ağır cezadaki mahkemelerinden beraat etti. Kararı bekliyoruz” diye konuştu.