Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da 3 büyükşehirdeki AK Parti adayını açıkladı. Erdoğan, 15 Ocak'a kadar tüm adaylarını açıklayacağını da ifade etti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da 3 büyükşehirdeki AK Parti adayını açıklıyor. Erdoğan hizmet yeterli değil önemli olan halkın gönlünü ve sevgisini kazanmaktır" dedi. Başkan halkın muhabbetini kazanmıyorsa şehri altınla kaplasa fayda yok dedi.

Erdoğan, 15 Ocak'a kadar tüm adaylarını açıklayacağını da ifade etti.

Erdoğan AK Parti'de parti içi demokrasi çalışmıyor diyenlere de kızdı. Erdoğan, "Bunu söyleyenler yanılıyor ve parti içi demokrasinin ne demek olduğundan haberleri yok." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Menderes Türel olduğunu açıkladı. Partisinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Mehmet Özhaseki olduğunu ifade eden Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Tahir Akyürek olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Tüm büyükşehirlerde temayül yoklamaları yaptık. Bunun yanında kamuoyu açıklamaları ile halkın da nabzını tuttuk. Hiç bir siyasi partide bizim gibi çalışan kadın kolları ve gençlik kolları yoktur. 81 ilde örgütlenmiş bir ağımız var.

Teşkilatın yanında milletvekillerimizin de kanatine önem veriyoruz. Ancak milletvekillerimizin kanaati her şey demek değildir. O da bir noktaya kadar. Değerlendirmelerimizin skala içinde ayrı ayrı puanları vardır. Nihai karar Tayyip Erdoğan'a ait değildir. Yoklamaları Merkez Yürütme Kurulu aracılığıyla yapıyoruz.

Antalya adayımız yine Menderes Türel'dir.

Bir dönemdir Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Türel, 44 yaşında ve gazetecilik mesleğinden gelme..

AK Belediyecilik anlayışı gelene kadar Antalya'da bir tane katlı köprülü kavşak yoktu. Şu anda yapılanlarla birlikte 11 tane katlı köprülü kavşak var. Kimileri katlı köprülü kavşak olur mu diyor. Git Tokya'ya New York'a bunların alasını görürsün. Bunlar sadece köyleri dolaşmış demektir. Bunları bizzat incelemiş biri olarak söylüyorum. Modern ve rahat şehir için bu katlı köprülü kavşaklar yapılır ve yapılmalıdır. Antalya'ya şimdi de raylı sistemi getirdik. Antalya'da bir de meşhur Kaleiçi var. Önceki halini de biliyorum. Rezaletten şimdi bambaşka bir hale geldi. Turizm için farklı bir hale getirildi. 40 trilyonluk yatırım yapıldı. Bambaşka bir cazibe merkezi haline geldi. Antalya'nın en önemli cazibe merkezi oldu. oradaki tüm ahşap konaklar restore edildi. Atılan hayırlı işlerin nasıl arkası geldiği ortada. Antalya'ya puan vereceksen Kaleiçi'ne bak gör.

Maalefes bazı Antalya'lı bunu göremiyor. (Baykal'a gönderme) Diyor yatırımlara ağırlık verilmiyor diyor. kaleiçine bak yatırımı gör. Köprülü kavşakları raylı sistemlere bak yatırımlara nasıl ağırlık verildiğini gör.

Antalya yıl sonunda 9 milyon turist hedefini aşacak. En çok turist çeken il. Sonra İstanbul geliyor. 7 milyon. Biz göre geldiğimizde Türkiye'ye gelen turist sayısı 8.5 milyondu. Şimdi 25 milyon. Biz Antalya'yı bir dünya markası haline getirmek için çalışıyoruz. Menderes kardeşim yüzümü kara çıkarmadı. Antalya'yı ihya etmede lokomatif görevi yaptı.

Kayseri'deki adayımız Mehmet Özhaseki

51 yaşındaki Özhaseki bir dönemdir AK Parti belediye başkanı ve avukat-esnaflık mesleğinden gelme...

Kayseri'yi dünyanın izlediği bir şehir haline geldi. AK Parti iktidarı Kayseri'ye denizi getirdi. Bizim yaptığımız barajla biz bunu gerçekleştirdik. Özhaseki yatırımları ile şehrini ihya ederken Kayserispor'u da zirve için mücadele eden bir takım haline getirdi. Kayserispor yeni yapılan ve bitmek üzere olan stadyumu ile de adından söz ettiriyor.

Kayseri'deki atılımlar yeni dönemde de devam edecek. Bu şehrimizin kazandığı imajı sürdürteceğiz. Buna gölge düşürmeyiz. Bu şehrimizde milletvekili belediye başkanı dayanışması da örnek olacak türde. Ben kendilerini takdir ediyorum.

Konya adayımız Tahir Akyürek

49 yaşındaki Akyürek, avukatlık mesleğinden gelme ve bir dönemdir Konya Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yapıyor.

Yeni dönemde de bu Selçuklu başkentini yüceltmeye ve iyileştirmeye devam edeceğiz. Konya selçuklu'nun başkenti olarak çok büyük cazibe merkezi haline gelecek. Havaalanını daha aktif hale getireceğiz. Bu mevsimde 2 uçak yazın 3-4-5 uçak inecek. Dubler yollarla çok daha rahat ulaşıma kavuştu. Buraya gelen turist sayısı çok daha artacak. Oteller artık 5 yıldızlı. AK Parti'den önce burada bir tane 5 yıldızlı otel varmıydı. Konya gelişime en müsait illerimizden beri. En büyük yüzölçüme sahip. Bunun hakkını ermeliyiz. Ülkeler vizyon şehirleri ile anılır. Amerika'ya gidince sizi bir iki şehire götürürler. Biri paranın biri kültürün başkentidir. Bizim başkentimiz Ankara. İstanbul paranın başkenti. Bizim bunların yanında kültürümüzün beşiği olan bazı şehirlerimiz var. Bunları geliştirmemiz lazım. Konya'da bunlardan biri. Onun için yeniden Tahir Akyürek diyoruz.

İki büyükşehir adayımızı da pazar günü açıklayacağız. İlçelerle ilgili çalışmalarımız da devam edecek. Amacımız halkımıza hizmet. Biz oy alacağız diye belediyeler kurmadık. Biz bu tarihi yanlışları düzelttik. Gitseniz bu belediyelerde bir tane mimar bir tane mühendis bulamazdınız.

3 belediye başkan adayı ile birlikte poz veren Erdoğan durmak yok yola devam dedi.


HABER7