Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Sivas ilinde Ulaş Karacalar Barajı Sulama Şantiyesi"nin açılış törenine katıldı. Bakan Eroğlu aynı anda sinevizyon sistemi ile Eskişehir, Konya, Yozgat, Nevşehir, Denizli, Aydın, Sivas, Adana ve Balıkesir illerinde 15 ayrı baraj sulama göletlerinin açılışı ile bazı tesislerin temel atma törenlerini gerçekleştirdi.
Açılışların Aydın ayağında yer alan Aydın Ovası Sulama İkmal Tesisi Mursallı Popaj İstasyonu"nun açılışına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, Germencik Kaymakamı Resul Çelik ve Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Bakan Eroğlu"nun Sivas"tan katıldığı törene sinevizyon sistemiyle bağlanan Vali Hüseyin Avni Coş, “Aydın Ovası, Türkiye"nin en verimli topraklarına sahip ve tarımsal faaliyetlerin en iyi şekilde yapıldığı yerlerin başında gelmektedir. Aydınlı üretici ve çiftçilerimiz yıllardan beri bu topraklarda daha iyi tarım faaliyetlerinin yapılabilmesi için bu sulama tesislerinin inşa edilmesini beklemekteydiler. Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımızın yoğun destek ve katkılarıyla Çevre ve Orman Bakanlığımız ile DSİ Genel Müdürlüğünün yoğun gayretleri sonucu bu tesisler kısa sürede bölge üreticimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm Aydınlılar ve bölge çiftçimiz bu gayretleriniz nedeniyle sizlere minnettardır” dedi.
Aydın Ovası Sulama İkmal Tesisi hakkında bilgiler veren DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap da, “Bu tesisler Büyük Menderes Nehri"nin sağ sahilinde kalan İncirliova ve Germencik ilçeleri arasında kalan arazilere hizmet edecektir. Açılışı yapılan bu tesis iki ilçemiz sınırlarında bulunan Aşağı Büyük Mnderes Havzası"ndaki 2 bin 605 hektar arazinin pompajla sulamasını sağlayacaktır. Ataç İnşaat AŞ tarafından inşa edilen proje 1 adet pompaj binası, 420 metre yaklaşık kanalı, 350 metre pompa binası terfi hattı, 2 bin 275 metresi kapalı ve 7 bin 54 metresi de açık olmak üzere toplam 9 bin 329 metre ana kanal, 9 bin metre kanelet ile tahliye ve drenaj kanallarıyla bu kanallar üzerindeki sanat yapılarından oluşmaktadır. Söz konusu inşaat 18 Aralık 2008 tarihinde tamamlanarak işletmeye açılmıştır. 2 bin 605 hektarlık alanda klasik kanal ve kanalet sistemiyle sulu tarım yapılabilmesine olanak sağlayacak olan bu proje toplam 3 milyon 821 bin 40 TL"ye mal olmuştur” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Erdoğlu"nun sinevizyon sistemiyle katıldığı görevde Vali Hüseyin Avni Coş, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap ve protokol üyeleri tarafından Aydın Ovası Sulama İkmal Tesisi Mursallı Popaj İstasyonu"nun açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Coş v beraberindekiler pompaj istasyonunu gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

BAKAN EROĞLU, 9 İLDE 15 PROJENİN AÇILIŞINI YAPTI
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hizmete açılan ve toplam 20 milyon 153 bin 947 TL"ye mal olan 6 tesis, toplam 4 bin 735 hektar alanı sulu tarıma açmış oldu. Bakan Eroğlu"nun sinevizyon sistemi ile aynı anda temellerini attığı toplam 9 yeni tesis ise tamamlandığında 15 bin 269 hektar alanda sulu tarım yapılabilmesine olanak sağlayacak. Bu 9 tesis yaklaşık 114 milyon 795 bin 754 TL"ye mal olacak.
Bakan Eroğlu tarafından açılışları gerçekleştirilecek olan 1"si baraj ve 5"i de sulama tesisi olmak üzere toplam 6 tesis şöyle: Eskişehir Alpu Yayıklı Barajı İkmali, Konya Doğanhisar Ayaslar Barajı Sulaması, Yozgat Şefaatli Gülistan Barajı Sulaması, Nevşehir Avanos Özkonak Narajı Sulaması, Denizli Alcı Gölcük Sulaması Rehabilitasyonu ve Aydın Ovası Sulaması İkmali.
Bakan Eroğlu"nun eşgüdümlü olarak temelini atacağı 9 tesis ise şunlar: Eskişehir Sivrihisar Okçu Barajı ve Sulaması, Adana Aşağı Ceyhan Aslantaş 2. Merhale Projesi Cevdetiye Sol Sahil Pompaj 3. Kısmı, Sivas Kangal Üçöz Barajı Sulaması, Sivas Yıldız Barajı Sulaması, Kahramanmaraş Elbistan Sarsap Barajı İkmali, Balıkesir Havran Ovası Sulaması ve Balıkesir Gönen Tahirova Sulaması.