Ergenekon belgelerine göre, 'üst düzey deniz subaylarına şantaj' yapıldı. Deniz Kuvvetleri'ne sızan çetenin, kadın memurları kullanarak, subaylara, görüntülerle şantaj yaptığı iddia edildi

Ergenekon davası zanlılarından emekli deniz binbaşı Levent Bektaş'ın bilgisayarından çıkan belgelerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na istihbarat elde etmek amacıyla sızmış bir fuhuş çetesinin faaliyetlerinin anlatıldığı ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri'ndeki subaylara yönelik şantaj iddiası, Poyrazköy'de bulunan silah ve mühimmatla ilgili olarak bir süre önce tutuklanan Levent Bektaş'ın bilgisayarında bulunan "fuhuş çetesi" başlıklı şifreli bir pdf dosyasının incelenmesi sonucu gündeme geldi. Dosyada Deniz Kuvvetleri'ne sızan organize fuhuş çetesinin, bazı üst düzey komutan ve subayların cinsel içerikli kimi görüntü ve fotoğraflarını şantaj amaçlı kullandığı iddia ediliyor.

Komplo, Ergenekon soruşturma kapsamında bazı kişilerin evlerinde yapılan aramalar sonucu ortaya çıkarıldı. Çeteyle irtibatlı olduğu iddia edilen kişileri gözaltına alan polis, Bektaş'ın ve diğer Ergenekon şüphelilerinin bilgisayarlarındaki şifrelenmiş belgelerde yer alan bilgilerin doğru olup olmadığını şüphelilere sordu. Ancak bütün şüpheliler Emniyet'teki ifadelerinde susma haklarını kullandılar ve sorulan hiçbir soruya yanıt vermediler.

TÜMAMİRAL VAR

Fuhuş çetesinin, faaliyetlerinde Deniz Kuvvetleri'nde görevli kadın sivil memurları kullandığı öne sürülüyor. Bu kadın sivil memurlardan D.B., Ergenekon savcılarının uyarısı üzerine Foça'da Deniz Kuvvetleri'ne bağlı istihbarat birimleri tarafından tesise girerken kayıt cihazı ile yakalanmıştı. Olaylara karıştığı öne sürülen SAT (Su Altı Grup) Komutanlığı'nda görevli bazı subay ve astsubayların bugün veya yarın Ergenekon savcıları tarafından sorgulanmaları bekleniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcılığının da "istihbarat amaçlı fuhuş ve şantaj" olayıyla ilgili soruşturma başlattığı belirtiliyor. Daha önce tutuklu Ergenekon şüphelisi emekli albay Levent Göktaş'ın büro ve evinde yapılan aramalarda da içinde bazı hâkim ve savcılar ile askeri personelin mahrem görüntülerinin bulunduğu DVD ele geçirilmişti.

Fuhuş çetesiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sivil memurlarandan İ.Ö.'ye emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın bilgisayarında ele geçirilen ve "3 no'lu CD" adı verilen CD'yle ilgili sorular yönetildi. Sorulardan birinde, dosyalarda, Deniz Kuvvetleri içinde organize fuhuş çetesinin varlığından söz edildiği hatırlatılıyor.

Emniyet'in ele geçirdiği dosyada komutanlıktaki kadın sivil memurlar ile subay ve astsubaylardan oluşan organize bir yapının mevcut olduğu ve bu yapı içerisinde yer alan şahısların Deniz Kuvvetleri Komutanlığı iç kurallarına aykırı, askeri ilişkileri aşan bir yakınlaşma içinde bulunduğu iddiasına yer veriliyor.

Şüpheli İ.Ö.'ye bu iddia ile olarak şu soru yöneltildi: "Bir kısım kadın personelin, subay ve astsubaylar ile gayriahlâki ilişkilerinin tespit edildiği, bu ilişkilerin sivil memur, subay ve astsubaylar arasında organize bir şekilde yapıldığı, kurulan bu organize fuhuş çetesinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisinde istihbarat amaçlı olarak bulunduğu kanaatinin oluştuğu belirtilmiştir. Organize örgüt elemanları ve irtibatları başlığı altında deniz kurmay albayın ayarlanan özel mekânlarda kamuoyunca tanınan özel kişilerin özel görüntülerini toplayabileceği, deniz kurmay albaya bağlı olarak çalışan sivil memurların Z.A., D.B. ve İ.Ö. oldukları tespit edilmiştir.Organize yapı içerisinde bugüne kadar yapmış olduğunuz eylem ve faaliyetleriniz hakkında bilgi veriniz."

Dosyada üç kadın sivil memur Z.A., D.B. ve İ.Ö.'nun birçok subay ile ilişkisinin bulunduğu belirtiliyor ve kadın sivil memurlarla aşk yaşadığı öne sürülen subayların isimleri de veriliyor. Subaylar arasında tümamiralliğe kadar yükselmiş komutanlar da bulunuyor. Z.A.'nın, sürgün olarak geldiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yakın arkadaşı kadın sivil memur H.M. de fuhuş çetesinin Hava Kuvvetleri'ndeki üyesi olarak anılıyor. Deniz Kuvvetleri'ne sızdığı ileri sürülen çetenin üyelerinden olduğu iddia edilen A.Ş.S. ile SAT (Su Altı Taarruz) Grup Komutanlığı'nda görevli C.C.E.'ye de "istihbarat ve şantaj amaçlı olarak bayanların kullanılmasına yönelik sorular" başlığı altında fuhuş çetesiyle ilgili sorular yöneltildi.

Ergenekon'un strateji belgesinden: Fahişeler istihbaratta yararlıdır

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik komploya adı karışan şüphelilerin ifadesi alınırken, Ergenekon soruşturması sırasında yapılan aramalarda ele geçirilen "Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi, İstanbul 29 Ekim 1999" isimli doküman da hatırlatıldı.

Bu dokümanda "fahişeler" alt başlıklı kısımda "İstihbarat sanatında en çok yarar sağlayan fahişeler olmuştur. Çünkü insanlar çoğu kez ruhsal problemlerin etkisiyle ve bilinçsiz bir karşı konulmazlıkla sırlarını fahişelerle paylaşırlar. Bu bilimsel bir tespittir ve 2000 yıldır yararlanılan bir metottur" cümleleri yer alıyor. Şüphelilerin Emniyet'teki sorgu tutanaklarında "Ergenekon sanığı Mustafa Levent Göktaş'tan elde edilen 51 No'lu DVD'de özelikle askeri ve yargı organlarında önemli görevlerde bulunan üst düzey personel ve yakınları hakkında değişik bayanlarla çeşitli uygunsuz görüntülerinin bulunduğu ve bu görüntülerin düzenli bir şekilde arşivlendiği tespit edilmiştir" cümlesi de yer aldı.

(Sabah)