Şubat ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.4 artışla, 11  milyar 156 milyon dolara yükseldi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen toplantıda açıklanan  rakamlarda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şubat ayında en fazla ihracat yapan sektör otomotiv olduğunu söyledi.

Otomotiv sektörü geçen ay 1 milyar 642 milyon dolarlık ihracat  gerçekleştirdi.Şubat ayında en fazla ihracat artışı yüzde 224.2 savunma sanayide gerçekleşti.

Büyükekşi sunum sırasında Avrupa genelinde borç sıkıntılarının devam ettiğini belirtti. Kaygı ve sıkıntıların da sürdüğünün altnı çizen TİM  Başkanı, ABD Merkez Bankası'nın 2012'de piyasaya daha fazla para vermesini  beklediklerini belirtti.

Şubatta ihracatın en fazla arttığı ülkeler Irak,ABD, Suudi Arabistan,  Libya, Mısır, Azerbaycan, Cezayir ve Fas oldu.

MANİSA TİCARET FAZLASI VEREN İLLER ARASINDA

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek,  2010-2011  verilerine bakıldığında ilerlemenin görüldüğünü ifade etti. Türek ek olarak, bölgedeki tesis sayısının yüzde 11 arttığını söyledi.

Manisa'da önümüzdeki dönemde 250 milyon dolar yatırım yapılacağı ve yaklaşık  2 bin 500 kişiye yeni iş imkanın sağlanacağını belirtti.

Manisa'nın dış ticaret hacminin 8 milyar dolar olarak belirtildi. 2011'de  ihracat 20 milyar dolar, ithalat ise 11 milyar dolar olarak ticaret fazlası verildi.

Türek, Manisa'nın en çok ihracat yapılan yedinci şehir olduğunu, Ocak  2012'de kentin ihracatının yüzde 26 arttığını, bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya davet edildi ancak katılmadı ve  toplantıya gönderdiği telegrafla Manisalı iş adamların teşekkür etti.