Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hazırlanan 5 yıllık Stratejik Plan ve Performans Programı hakkında bilgi verdi. Aydın şehrinin hakkını vererek, geleceğe yönelik, çok geç kalmış yatırımların yol haritası olan, bu çerçevede hazırlanan Aydın Belediyesi 2010-2014 dönemi stratejik planının Aydın"a hayırlı olmasını temenni eden Başkan Çerçioğlu, “Halkın güveni ve memnuniyetinin sağlanarak, sürdürülebilir, şeffaf, katılımcı, sosyal, etkin, verimli, kaliteli, temel hak ve özgürlüklere saygılı, doğal yaşamı, kültürü ve tarihi dokuyu koruyan yönetim anlayışıyla önümüzdeki dönem uygulayacağımız plan ve projelerimizi Aydın Belediyesi 2010-2014 dönemi Stratejik Planı altında topladık” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren geçen süreç içerisinde, belediyesel rutin çalışmalar yanında bir çok kültürel ve sanatsal etkinlikleri de gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çerçioğlu, “Belediyede uygulamaya koyduğumuz en önemi uygulama mali disiplindir. Bunun yanında Aydın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak Çevre Bulvarı çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonuna doğru Çevre Bulvarı"nı hizmete sunacağız. Yine Belediye Hizmet Binası, Terminal ve Meydan projelerimizin startını önümüzdeki aylarda vereceğiz” şeklinde konuştu.

Kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu uyarınca stratejik planın yıllık dilimi olan 2010 yılı Performans programı hakkında da basın kuruluşlarını bilgilendiren Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Değişen ve gelişen dünya ile birlikte ülkemizde de büyük gelişmeler ve değişimler yaşanmaktadır. Bir şehrin hakkını vermek kolay değil, farkındayız. Kentimizde çok geç kalmış yatırımları yapmak öncelikli hedefimiz olmakla birlikte, vatandaşlarımızın beklentilerini ve önceliklerini anlayarak, refah seviyelerini arttıracak hizmetler üretilecektir”

2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Plan ve Performans Programı"nın hazırlanmasındaki özverili ve özenli çalışmalarından dolayı tüm kurum yönetici ve çalışanlarına teşekkür eden Çerçioğlu, “Kentimizi insan onuruna yakışır, yaşanabilir bir yer haline getirmeye yönelik hedeflerimize ulaşacağımızı ümit ediyor, stratejik plan ve performans programının başarıyla uygulanmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.