Bursa ile Beşiktaş arasında yüksek gerilim var. Cuma günü oynanacak maç öncesi tansiyon iyice yükseldi. Sonunda Kartal seyircisine yasak kararı çıktı.

Yükselen gerilim nedeniyle İl Spor Güvenlik Kurulu bugün toplantı yaptı. Toplantıda, 2 kulübün taraftarları arasında süren gerginlik nedeniyle Bursaspor-Beşiktaş maçına siyah beyazlı taraftarların alınmamasına karar verildi.

Maça çocuk yasak!
Maç için Bursa nüfusuna kayıtlı olmayanlara bilet satılmayacak. Maça Bursaspor taraftarı gibi girecek olan Beşiktaş seyircisine karşı da özel önlem alınacak. Gerilimin yüksek olması nedeniyle bu maça yaşı küçük çocuklar da alınmayacak. Açık kale arkasında 200-250 kişilik bölümün de güvenlik güçlerine tahsis edilecek.

Kışkırtıcı slogan takibi
Güvenlik önlemleri sadece stat içi ile sınırlı değil. Stat çevresinde de kışkırtıcı slogan atılmasına ve pankart açılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Stattaki büfelerdeki bozuk paralar da toplanacak.

BJK'ya güvenlik koridoru
Beşiktaş kafilesinin Bursa'ya güvenli bir şekilde intikalinin sağlanması için il sınırından otele kadar hem jandarma hem de polis özel önlemler alacak. Beşiktaş'ın programı doğrultusunda güzergahta bulunan merkez, ilçeler ve çevre illerin güvenlik birimleri de teyakkuza geçirilecek.


Biletler Perşembe günü satışta
Bu arada maçın bilet fiyatları da belli oldu. Bilet satışına 6 Aralık Perşembe günü saat 09.00'da başlanacak.

Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Bursaspor- Beşiktaş maçının bilet fiyatları VIP 150 YTL, Kapalı Tribün 100 YTL, Maraton 30 YTL, Kapalı Kale Arkası 20 YTL ve Açık Kale Arkası 10 YTL olarak