Yusuf Namoğlu kimdir? Yusuf Namoğlu neden istifa etti? Son dönemlerde hakemlere yönelik artan tepkilerin ardından tartışmaların odağındaki isim MHK Başkanı Yusuf Namoğlu oldu. İstifası gündeme gelen Yusuf Namoğlu'nun görevinden istifa ettiği belirtiliyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, ciddi tepkilerin ardından istifa etme kararı aldı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu‘nun istifasını kabul etti. Peki Yusuf Namoğlu kimdir, istifa sebebi nedir?

YUSUF NAMOĞLU KİMDİR?

67 yaşındaki Namoğlu, Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Serbest İnşaat Mühendisi, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Futbol Hakemliği, 19. ve 20. Dönem İstanbul Milletvekilliği, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ile Beşiktaş belediye başkanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk babası olan Namoğlu, 2011 yılında da MHK Başkanlığı görevini üstlenmişti.

‘‘

MHK NEDİR?

MHK; Merkez Hakem Kurulunun kısaltması olarak biliniyor. Merkez Hakem Kurulu 1 Başkan, 1 Başkanvekili, 3 Hakem ve Gözlemci Atama Komisyonu üyesi, 1 Futsal Sorumlusu ve 1 Plaj Futbolu sorumlusundan oluşan kuruluştur.

MHK'NIN GÖREVİ NEDİR?

Merkez Hakem Kurulunun görevi, profesyonel ve ya amatör liglerde oynanan futbol müsabakalarına hakem atayıp, bu hakemlerin incelemelerini gerçekleştiren kuruldur. Merkez Hakem Kurulu Hakem atama komisyonu tarafından atanan hakemler atandığı maçları TFF kurallarına uygun yönetmekle yükümlüdür. Hakem ve Gözlemci atama komisyonu tarafından atanan gözlemci ise yine MHK tarafından atanan hakemi inceleyip puanlamakla yükümlüdür.9,0 ve 10 arası puan hakemin eksiksiz performans gösterdiğini belirtir.

8,5 ile 8,9 arası puan alan hakemler ise ufak hatalara rağmen çok iyi performans göstermiştir.8,3 ile 8,4 ise hakemin iyi olduğunu, beklenen performansı gösterdiğini belirtir.8,0, 8,1, 8,2 alan hakemin maçta hatalar yapsa da tatminkâr bir performans sergilediğini anlarız.7,9 Alan hakem ise bariz bir önemli hata yapmıştır. Eğer bir hakem 8'in altında puan aldıysa en az 2-3 hafta maç almayarak dinlendirilir.

Fenerbahçe‘den Yusuf Namoğlu‘na büyük tepki

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Semih Özsoy katıldığı bir canlı yayında Yusuf Namoğlu‘nu yerden yere vurdu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Semih Özsoy katıldığı bir canlı yayında Yusuf Namoğlu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Özsoy yakın bir zamanda Namoğlu‘nun gideceğini ancak bunu kendilerine mal etmemeleri konusunda uyarılar yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Semih Özsoy, son haftalarda gerçekleşen hakem hataları hususunda Namoğlu‘na patladı. Özsoy, ‘MHK‘nın koltuğu zaten sallanıyor. Yusuf Namoğlu da kısa bir süre sonra zaten gidecektir. Yerine getirmeye çalıştıkları kişi hakkında da bazı iddialar var ama yakın zamanda onu da göreceğiz.‘ dedi.

Onlarda Gidecekler

Özsoy, ‘Herkesin ortak fikri TFF ile MHK‘nın yetersiz kalmasıdır. Gerçekten de çok kötüler ve herkeslerde onlardan şikayetçi. Sistemin nasıl işlediğini bizlerde bilmiyoruz. Ama olanlar hakkında artık sessiz kalmayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Bize verilen cezalarda tamamen hukuksuzluk var. ‘ifadelerine yer verdi.