Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları hazırlıklarını biraz sıkıntılı şekilde sürdürüyor. İlk maçlarına 25 Temmuz Pazar günü Çin karşısında çıkacak Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem Dündar ve 6 arkadaşı soft karantinaya alınmışlardı. 

Açılış törenine katılamayacaklar

Eda Erdem Dündar ve 6 arkadaşı, koronavirüs taşıyan biriyle temaslı oldukları için soft karantinaya alınırlarken bu nedenle açılış töreninde de yer alamayacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığının açılış töreninde Türk bayrağını taşıyacak 2 kişiden biri olarak belirlediği milli voleybolcu Eda Erdem Dündar, bu şansını da kaybetmişti. 7 milli voleybolcumuzu karantina sürecine taşıyan temaslı olma durumuna ise dolaylı yoldan Türkiye Voleybol Federasyonu'nun talebinin neden olduğu öğrenildi.

İşte yaşanan süreç

Ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek ana kafilemiz, 16 Temmuz günü İstanbul Havalimanı'ndan törenle uğurlanmışlardı. Fakat voleybol takımımız ise bu ana kafileden 1 gün önce Tokyo'nun yolunu tuttu. 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, büyük başarılara imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yorucu Tokyo yolculuğunu daha rahat şekilde gerçekleştirmeleri adına kafileden ayrı, daha konforlu bir uçuş talebinde bulundu. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ana kafileden 1 gün önce tarifeli bir Tokyo uçağında Business Class ayrıcalığıyla seyahatini gerçekleştirdi. 



Federasyonun iyi niyetli talebi ise sürecin sonunda pahalıya mal oldu. Filenin Sultanları'ndan 7 milli sporcumuz, uçakta koronavirüs taşıyan biriyle temaslı oldukları gerekçesiyle karantina sürecine girdiler. 

Karantina süreci sona erse de önlemler sürüyor

Karantina süreci yeni sona eren milli voleybolcularımız, dün itibariyle olimpiyat köyüne yerleştiler. Eda Erdem Dündar ve arkadaşları, karantina süreci sona ermesine rağmen Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi'nin uygulamaları nedeniyle kapalı alanlarda yer alamamasına rağmen takım antrenmanlarına katılabiliyor.

Eda ve arkadaşlarının 25 Temmuz Pazar günü Çin ile oynanacak ilk karşılaşmada sahaya çıkabileceği belirtildi.