Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Trabzonspor, Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarını sonlandırdı. Rakibini 2-1 mağlup eden bordo-mavililer, üçüncülük şansını ligin son haftasına taşıdı.  

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri; 53. dakikada Novak ve 77. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. geldi. Trabzonspor bu sonucun ardından 60 puana yükseldi. Beşiktaş ise 62 puanda kaldı. Bordo-mavililer, 3.'lük ümidini son haftaya taşıdı. Son haftada Beşiktaş, Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Trabzonspor ise Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 11 haftada 8. galibiyetini alırken, son 3 haftada iki yenilgi alan Beşiktaş ise şampiyonluk umudunu matematiksel olarak kaybetti.

TRABZONSPOR 2 - 1 BEŞİKTAŞ 

90. dakika:Maçta son düüdk çalıyor ve Trabzonspor Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ediyor. 

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.

88. dakika: Beşiktaş'ta Güven kenara geldi, Lens oyunda

87. dakika: Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak kenara geldi, Amiri oyunda

84. dakika: Trabzonspor'da Rodallega kenara geldi, Ekuban oyunda.

80. dakika: Burak Yılmaz ceza alanında yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak ofsayt bayrağı havada.

77. dakika: GOOLL! Yusuf Yazıcı müthiş attı! Trabzonspor öne geçiyor... Beşiktaş savunmasını eksik yakalayan Trabzonsporda Abdülkadir'in pasında topu önüne alan Yusuf ceza alanı önünden sol ayağıyla plase vurdu, Karius'un müdahalesine rağmen direğe de çarpan top ağlarla buluştu.

76. dakika: DİREK! Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı dışından sert şutunda Karius'u geçen top direkten oyun alanına geri döndü.

74. dakika: Ceza alanı solunda topla buluşan Ljajic savunmadan kurtulup gol vuruşu yapmak isterken seken top Kagawa'nın önünde kaldı. Kagawa'nın vuruşunda top ağlara gitti

72. dakika: Rodallega'ya arkadan faul yapan Mirin sarı kart gördü.

62. dakika: Sol çizgiden çalımlarla ceza alanına giren Abdülkadir Parmak'ın dar açıdan şutunda Karius golü önledi.

59. dakika: Beşiktaş hızlı atağında Kagawa'nın pasında Güven sağda yerde ortaladı ancak top Burak'a gelmedi.

51. dakika: GOOL! Novak attı! Trabzonspor öne geçiyor. Abdülkadir sağdan sıfıra inip ortaladı, Novak arka direkte kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 

51. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan arka direğe yapılan ortada Mirin'in kafayı vurdu, kaleci Uğurcan güçlükle topu kornere çeldi.

48. dakika: Beşiktaş hızlı hücumunda Quaresma'nin pasında Ljajic yay üzerinden vurdu, top dışarı gitti.

46. dakika: Beşiktaş'ta Adriano'nun yerine Kagawa oyunda

46. dakika: Zorlu maçta 2. yarı Fırat Aydınus'un düdüğü ile başladı. 

İKİNCİ YARI

45. dakika: Zorlu maçta ilk yarı golsüz sona erdi.

45. dakika: Burak Yılmaz ceza yayı sağından frikiği kullandı, top farklı şekilde auta gitti.

42. dakika: Beşiktaş gole yaklaştı! Güven'in ceza alanında içeri çevirdiği topu Burak kale sahası önünde aldıktan sonra çok iyi döndü ve vurdu, Uğurcan gole izin vermedi.

38. dakika: Trabzonspor yine benzer pozisyonda Nwakaeme ile gole yaklaştı! Bu kez aynı açıdan kaleye yakın noktadan vuruşunda top dışarı gitti.

32. dakika: Trabzonspor gole çok yaklaştı! Sosa'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Nwakaeme'nin uzak köşeye plase vuruşunu Karius müthiş çıkardı.

26. dakika: DİREK! Savunma arkasına sarkan Yusuf sol çaprazdan ceza alanına girdi, içeri çıkarmak yerine kaleyi denedi top direkten döndü. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı da havada.

18. dakika: Nwakaeme Beşiktaş ceza alanı dışında iki rakibinden müthiş sıyrıldı, sol ayağıyla şutunu Karius köşede kurtardı.

17. dakika: Trabzonspor baskılı Beşiktaş ceza alanı ve çevresinde. Nwakaeme'nin kale alanı solunda Vida'yı yatırıp geriye doğru çıkardığı pasta Sosa'nın vuruşunda top dışarı gitti.

15. dakika: Medel'in ara pasında Ljajic'e gelen topu Hosseini son anda kesti.

13. dakika: Yusuf'un sağdan kullandığı köşe vuruşunda Karius topu yumrukladı. Rodallega'nın ona yaptığı hareketi faul olarak değerlendirdi hakem.

12. dakika: Ceza alanı sağında topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın dar açıdan vuruşunda top savunmaya da çarpıp yan ağlarda kaldı.

7. dakika: Pereira'nın sağdan ortasında Rodallega'ya gelen topu Vida uzaklaştırdı.

3. dakika: Nwakaeme'nin pasında Vida topu kesti, Trabzonsporlu futbolcular elle oynama bekledi ancak Fırat Aydınus göğüs işareti yaptı.

1. dakika: Zorlu maç hakem Fırat Aydınus’un düdüğüyle başladı. 

Maçtan önemli dakikalar...

SAAT: 19:00

HAKEM: Fırat Aydınus

STAT: Medical Park

YAYIN: beIN SPORTS 1

VARHAKEMİ: Koray Gençerler 

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Nwakaeme, Rodallega

TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman 

BEŞİKTAŞ: Karius, Adriano, Vida, Isimat-Mirin, Caner, Medel, Atiba, Quaresma, Ljajic, Güven Yalçın, Burak Yılmaz

TEKNİKDİREKTÖR: Şenol Güneş

NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor'da, savunmada cezası sona eren Hosseini ile sakatlığı düzelen Pereira, ilk 11'de görev yaptı.

Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Ünal Karaman, geçen hafta 2-2 berabere kaldıkları Atiker Konyaspor maçına göre ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. 

Karaman, cezası sona eren İranlı futbolcu Majid Hosseini'yi stoper mevkisinde tercih ederken, bu oyuncunun yerine geçen hafta görev yapan Zargo Toure'yi yedek kulübesinde oturttu.

Savunmanın sağında Kamil Ahmet Çörekçi'yi yedek kulübesine çeken Karaman, sakatlığı düzelen Portekizli oyuncu Joao Pereira'yı 11'de görevlendirdi.

Karadeniz ekibinde uzun süreli sakatlığı bulunan Ogenyi Onazi'nin haricinde eksik oyuncu yer almadı.

- Beşiktaş'ta Medel 11'de

Beşiktaş'ta geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçına göre ilk 11'de zorunlu olarak bir oyuncu değişikliği yapıldı.

Sağ baldırında ağrısı devam eden ve kadroda yer almayan Dorukhan Toköz'ün yerine sakatlığı düzelen Gary Medel 11'de forma giydi.

Ligde 29. haftadaki Demir Grup Sivasspor maçında görev yaptıktan sonra cezası ve sakatlığı nedeniyle daha sonraki müsabakalarda forma giyemeyen Şilili oyuncu, 3 hafta aradan sonra tekrar sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı takımda Dorukhan'ın haricinde sakatlığı süren Gökhan Gönül de maç kadrosunda yer almadı.

- Taraftarlardan yoğun ilgi

Trabzonspor taraftarı, Beşiktaş karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi.

İftar saatine denk gelmesine karşın 41 bin 461 kapasiteli Medical Park Stadı tribünlerinin tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, coşkuyla takımlarına destek verdi.

Beşiktaş taraftarları da tribünde kendileri için ayrılan bölümde yer alarak Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

İftar nedeniyle taraftarların stada yiyecek sokmalarına izin verildi.

21 yaş altı takımları arasında oynanan karşılaşmada Trabzonspor, Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

Trabzonspor Dış İlişkiler Koordinatörü Ahmet Fikret Gökhan, Beşiktaş maçı öncesi şehit Eren Bülbül'ün ağabeyleri Çağlar ve Arif Bülbül'e üzerinde 'Eren Bülbül' yazılı forma hediye etti.

Her iki takım oyuncuları sahaya 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun' yazılı pankart ile çıktı.