Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbaş, yaptığı yazılı açıklama ile Göztepe maçı sonrasındaki ifadelerine açıklık getirdib. Çalımbay Galatasaray ile ilggili verdiği örneğin yanlış anlaşıldığını savundu. Rıza Çalımbay(ın açıklaması şöyle:

Merhaba, Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim. Dün akşam maç sonu yaptığım açıklamalarda hakem hatalarına dikkat çekmeye çalışırken verdiğim Galatasaray maçı örneğinin yanlış anlaşıldığını ve örneklerimin başka olumsuz durumlara çekilmeye çalışıldığını fark ettiğim için bu çıklamayı yapma gereği duydum.

Son zamanlarda beni ben yapan futbolu konuşurken, ne kadar zorlandığım hatta hakem hatalarını konuşmaktan futbolumuzu konuşamadığm gerçeğinin tüm kamuoyu farkındadır.

Covid-19 sürecine, sakatlıklarımıza ve dar kadro yapımıza bir de hakem hataları sıkyıkla eklenince., normalde gururla ifade etmemkiz gereken UEFA Avrupa ligi temsilimizi bile gerginlik ve stres içiresinde geçirdiğimizi belirtmek durumundayım.

Bu hatalar bu tempoda canımızı da yakmaya başlayınca hataları sürekli ifade etmek durumunda kaldım. Çonkü çok emek veriyoruz. 

Galatasaray kulübü bu ülmenin en kıymetli kulüplerinden biridir. Hakem hatalarını anlatmaya çalışırken, verdiğim maç örneği üzerinden benim Galatasaray kulübüne olan sevgimin ve saygımın sorgulanması beni son derece üzmüştür.

Konuyu benim Galatasaray kulübü ile bir problemim varmış gibi değerlendirmek boş bir çabadır. Bizler bu hafta çok önemli bir rakip karşısında ülkemizi temsil edeceğim. Kendi içimizdeki hakem tartışmalarını ve hakem eleştirilerini de aslında line kendi iyiliğimiz için yapıyoruz. Şimdi bir olma vaktidir. Hepinizin desteğini bekliyoruz. UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek şu an düşündüğüm tek konudur.

Hiç şüphe olmasın ki tüm şartlara rağmen yüreğimizille sahaya çıkıp yine elimizden ne geliyorsa yapacağız.