Latince ismi inula olarak bilinen sarmaşık otunun, özellikle kanserin birçok değişik türüne karşı etkili olduğu bilinmektedir. Hatta bu etki Ege Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar neticesinde de ortaya çıkarılmış durumda. Tabii sadece kanser türleri değil ayrıca pek çok farklı hastalık ya da diğer sağlık konuları açısından da oldukça etkilidir. Amaca uygun farklı şekillerde kullanılarak gündelik yaşamda şifa bulunabilir.

Sarmaşık otu nedir?

Daha çok Ege Bölgesi'nde bulunan ve şubat Nisan ayları arasında yaygın olan Sarmaşık otu, en şifalı otlar arasında yer almaktadır. Yabani Kuşkonmaz ya da tilkişen adlarıyla da bilinen sarmaşık otu, bunu biraz da tat noktasında acı olmasından dolayı almıştır. Tabii biraz acı bile olsa lezzetli ve şifa dolu olduğunu da nitelemek mümkün. Sarmal şekilde bir yapısı olması ile beraber boyu oldukça yüksektir. Uç kısımları koparılmak suretiyle toplanan sarmaşık otunun bu kısımları taze iken alt bölümleri ise taze değildir.

Üre düşürme, tansiyon ve kolesterolü gibi daha birçok farklı hastalık adına önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Mutlaka yılda en az bir kez tüketilmesi gereken bu şifalı bitki, tüketilmeye başladığı ilk anda ağızda acı bir tat bırakabilmektedir. Ancak aynı zamanda lezzetli bir tat verdiğini de dile getirmek mümkün.

Sarmaşık otunun faydaları nelerdir?

Sarmaşık otu ne işe yarar, ne için kullanılır?

Sarmaşık otunun faydaları saymakla bitmez. Özellikle kanser ve benzeri hayati tehlike yaratan önemli hastalıklar için oldukça ciddi bir katkı sunmaktadır. Tabii en çok merak edilen konular arasında kilo verdirici olup olmadığıdır. Düzenli şekilde bir miktar sarmaşık otu kaynatmak suretiyle tüketildiği zaman, yağ yakımını sağlayarak dengeli şekilde zayıflama imkanı oluşturmaktadır. Ayrıca diş ağrısı ile beraber pek çok farklı ağrı için iyi gelir.

Kaynatmak suretiyle cildin farklı bölgelerine sürerek sivilce ve akne gibi pek çok sorundan kurtulma şansı elde edilebilir. Aynı zamanda bu şekilde düzenli cilt bakımı yapma olanağı tanır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen sarmaşık otu; bu doğrultuda her türlü virüs, bakteri ve bazı mikroorganizmalara karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturmaktadır.

Diğer yandan psikolojik açıdan stresi azaltma imkanı vermektedir. Böylece uyku düzeni sağlanmakta, vücut kendini çok daha güçlü biçimde ve hızlıca yenilemektedir. Bu da gün içerisinde daha zinde, güçlü ve sağlıklı kalınmasına imkân vermektedir. Dünyanın en önemli ve en şifalı bitkileri arasında sarmaşık otunun geldiğini söylemek mümkündür.