Bu Türk futbolunda, altyapıya indirilmiş en büyük darbelerden birisi oldu. Sadece kulüplerimizin gırtlağına kadar borçlu olmalarının sebebi bile altyapıya önem verilmesini ve yabancı oyucuların kısıtlanması gerekliliğinin de gerçekliğini gösterir" dedi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında, yaklaşık 13 yıl aradan sonra tekrar Yılport Samsunspor Başkanı olarak seçilen İsmail Uyanık, lig ve Türk futboluyla ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Samsun'da yeni bir alt yapı tesisi oluşturulması için dolgu sahasından yer talepleriyle ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Uyanık, "Oraya yan yana 15 tane çim saha kurmayı planlıyoruz. Bu çim sahalarda Samsun'da faaliyet gösteren en az 40 tane amatör kulübün alt yapılarının burada idman yapmasını sağlayacağız. Çünkü bugün küçük küçük halı sahalarda suni çim sahalarda futbolcu yetişmesi mümkün değil. Bu oyunculara oynayacakları alanları sağlayacağız, alt yapımızı güçlendirip uzun vadede, tekrar yıkılmaz armada Samsunspor'u kuracağız" dedi.

"ALT YAPIDAN OYUNCU YETİŞMİYOR"