Ankara'da Lokman Hekim Üniversitesinde düzenlenen "Türk sporunda  antrenörlüğün dünü, bugünü ve yarını" konulu panele teknik direktör Rıza  Çalımbay'ın yanı sıra Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar,  Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Atletizm Teknik Komite Başkanı Nihat  Doker ile Doç. Dr. Haluk Koç katıldı.
 
 
Çalımbay, futbol başta olmak üzere Türk sporunun genelinde altyapı  eksikliğinin en büyük problem olduğunu vurgulayarak, "Yeterli ve kaliteli altyapı  eğitimini almayan sporcular tam profesyonel olamıyor. Avrupalı sporcular  yaptıkları şeyi iş olarak görüyor ve işlerinin gerektirdiğini eksiksiz yerine  getiriyor. Bizim de sporu bir iş olarak görüp ona göre çalışmamız lazım. Sporda  başarının sırrı disiplindir. Disiplin, sporun olmazsa olmazı." ifadelerini  kullandı.
 
Türk antrenörlerin Avrupalı meslektaşlarından hiçbir eksiğinin  bulunmadığını belirten Çalımbay, "Spor camiasında menajerler çok etkili. Türk  antrenörlerin yurt dışında görev almamasında da menajerlerin rolü var. Türk  takımları, milli takımımız ne kadar başarılı olursa, antrenörlerimizin de önü o  kadar açılır. Hepimiz yurt dışında çalışabilecek yeteneğe sahibiz. Yurt dışında  çalışmak buradan daha kolay. Çünkü orada herkes işinin gerektirdiği sorumluluğa  sahip." şeklinde konuştu.
 
Panele katılan konuşmacılar, antrenörlük mesleğine ilişkin  deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaştı.