Darüşşafaka Tekfen, Süper Lig'in 3. haftasındaki maçta Bahçeşehir Koleji'ni 77-72 yendi. Maç sonu iki takımın ortak mabedi Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda tribünden sahaya iniyordum... O sırada, protokolde rakibini ayakta alkışlayan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel'i görüp, fotoğrafladım. Hemen yanında da Darüşşafaka Başkanı Ümit Başkırt vardı.

HÜSEYİN YÜCEL: “FAIR PLAY RUHU ASLA LAFTA KALMAMALI”

Ertesi gün telefonla ulaştığım Hüseyin Yücel, “Heyecanlı bir maçtı. Mücadele son ana kadar başa baş devam etti. Ama netice de kazanmak da var kaybetmek de. Önemli olan kazanmayı da kaybetmeyi de bilmek. Tabii ki alkışlayacağız... Fair play ruhundan bahsetmek kolay. Ancak bu lafta kalmamalı. Hem bizim takımımızın hem de Darüşşafaka'nın genç bir taraftarı var. Lig'in genç, heyecanlı taraftarına örnek olabilmek bizler için çok kıymetli” diye konuştu.

CEM GÜLER: “BU GÜZEL ORTAM TÜRKİYE'DE İÇSELLEŞSİN”

Darüşşafaka Kulübü Asbaşkanı Cem Güler ise, “Ülkemizde basketbolun izleyicisinden oyuncusuna, antrenörü ve profesyoneline kadar eğitim seviyesi yüksek bir spor branşı olduğuna inanılır ve takımların başarılı olması, takımların hep kolej ruhunu taşıması beklenir. Pazartesi akşamı Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Tekfen-Bahçeşehir Koleji maçında bu inancı teyit eden sahneler yaşandı” dedi.

Sözlerine devam eden Güler, “Bir tarafta 150 yıldır eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hayatını sürdürülen Darüşşafaka Cemiyeti içinden doğan 105 yaşındaki Darüşşafaka Tekfen Basketbol Takımı, diğer tarafta 50 yıldır Türk eğitim hayatının en önemli özel sektör girişimlerinden olan Bahçeşehir Eğitim Kurumları'nın takımı Bahçeşehir Koleji vardı. İsimlerine, geçmişlerine yakışır bir ortamda bize çok keyifli basketbol seyrettirdiler” diye konuştu.

Güler son olarak, “Hem küfürsüz hem de maç sonu kaybedenin kazananı alkışladığı, yöneticilerin protokolde iç içe oturduğu bu güzel ortamın tüm Türkiye spor hayatında içselleşmesini diler, her iki kurumumuzu da tebrik ederiz” ifadelerine yer verdi.

Günün en popüler basketbol/iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Responsive Spor Nesine Haber İçi Bahis Kontrolleri