Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz, divan kurulunda konuştu. Üye olan 141 kişi hakkında Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı olduklarına dair ihbarlar geldiğini belirten Cengiz, bu konuda üyelere referans olan insanların haberlerinin olmadığını söyledi.

İşte Cengiz'in sözleri:

Buradaki gündemin ana maddesi mali divan öncesi siz genel kurul üyelerini mali açıdan bilgilendirmek. Maalesef insanların bir dikkat süreci var ve sizin de dikkatiniz de dağılıyor. Kurallara uyarsanız demokrasi gelişir. Kurallara uymazsanız anarşi ve kaos artar.
 
"Kimseye köfte demedim"
 
Ben kimseye köfte demedim. Hiçbiriniz köfteye benzemiyorsunuz. Ben yediğimiz köfteler midemizi tırmalar diyecektim ayıp olur diye düşündüm o yüzden öyle bir ifade kullandım. Ben kendime köfte dedim.
 
Metin Aslan kabul ederse önümüzdeki genel kurulu yönetmesi için öneririm. Duygun başkanım size kim akıl veriyorsa sizi yanlış yönlendiriyor. Biz Metin Aslan'ı, genel kurulu yanlış yönetti diye disipline sevk etmedik.
 
Disipline sevk edilenlerin tamamının bana kızmasına rağmen hepsine kınama verilsin dedim. Galatasaray başkanı olarak beni eleştirenlerinde yanındayım. Sakinlik bana, öfke size. Benim görevim bu. Biz kimsenin genel kurula katılmasını engellemeye çalışmadık.
 
Adnan Polat dönemindeki olaylardan sonra yargıtayın aldığı karar sonrası idari ibrasızlık geçersizdir. Mali ibrasızlığı verebiliyorsanız verin.
 
"Üyelerden Fenerbahçe ve Beşiktaşlı olanlar var"
 
Sicil kurulu başkanı Selçuk bey bana geldi 141 üye ile ilgili olarak Fenerbahçe ve Beşiktaşlı olduklarına dair ihbarlar geldiğini söyledi. Bu üyelere referans olan insanların haberi yok. Dosyalar ayında 31'inde kapanıyor. 30'u gecesi tek kişi getiriyor.
 
Üyelerin yeniden başvurmasını istedik. Yeniden başvuruya 2 kişi geldi. 139 kişi yeniden başvuru yapmadı. İş birliği kuruluna gittik. Çocukları üye yapmak için yol aradık. 139 kardeşimiz kesinlikle üye olacak. Biz 141 kişiyi alın diye talimat verdik, gelmediler.