Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Süper Lig'de 7. haftanın maçında Hatayspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan Fenerbahçe, ilk yarıyı Valencia'nın 2 asistiyle Rossi ve Novak'ın attığı gollerle 2-0 kapattı. İkinci yarıda Hatayspor tek gol bulabildi ve Fenerbahçe maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, ilk 11 yaş ortalamasını düşürdü. Sarı-lacivertliler geçtiğimiz sezona göre daha genç bir kadro ile boy gösterdi ve Altay maçında 26.9, Sivasspor karşılaşmasında 26.7, Başakşehir müsabakasında 25.5, Giresunspor maçında 27.1, Hatay mücadelesinde ise 26 yaş ortalamasıyla sahaya çıktı.

Pereira'nın ekibinde gençlerin formu ise göz doldurdu. 24 yaşındaki Kim (8) ve 23 yaşındaki Szalai (7) dün 15 kritik atak uzaklaştırması yaparken, 23'lük Rossi de gol atmayı başardı. 21 yaşındaki Ferdi rakiplerinin ayağından iki kez top kaparken, 2'de 2'de dripling başarısı yakaladı

Fenerbahçe'nin stoperi Kim Min-Jae, karşılaşmanın 26. dakikasında ceza sahasına gelen ortada topu uzaklaştırdı. Ancak Hataysporlu futbolcular, Güney Koreli oyuncunun topa eliyle müdahale ettiğini belirterek penaltı istedi. Hakem Abdulkadir Bitigen, 'devam' kararı verirken, VAR'dan da bir uyarı gelmedi.

Hatayspor karşısında 76 dakika sahada kalan Mergim Berisha, istatistiklerde dibi gördü! Oyundan alınırken mutsuzluğu yüzüne yansıyan yıldız futbolcu, hiç şut atamazken, ikili mücadele de kazanamadı.

Orta, dripling, top çalma gibi değerlerde de sıfır çeken futbolcu, yerini Serdar Dursun'a bıraktı. Bu sezon toplamda 4 karşılaşmada görev yapan Berisha'nın sadece 1 asisti var.

Giresun maçında attığı golle 3 puanı getiren F.Bahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Mesut Özil, Hatay'da yedek soyundu. Sabah'ın haberine göre; Pereira, perşembe günü Avrupa Ligi'nde oynanacak Olympiakos karşılaşmasını düşünerek ilk 11'e almadığı tecrübeli futbolcuyu, 86'da sahaya sürerken, Mesut son anlarda oyuna alınmasına bozuldu.

Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor maçında köprücük kemiği kırılan Serdar Dursun, Hatay maçıyla takıma döndü. 76. dakikada Berisha'nın yerine oyuna giren Serdar Dursun, 81'de zor olanı başardı. Osayi sağ kanattan ortaladı, arka direkte Serdar tek vuruşu yaptı ve top yan direğe çarpıp döndü. Bu, Fenerbahçe'nin biri Avrupa olmak üzere direkten dönen 3. şutu oldu.