2004-2005 sezonunda İstanbul'da gerçekleşen Şampiyonlar Ligi finalinde İngilizler'in köklü kulübü Liverpool ile İtalyan devi Milan arasındaki karşılaşma müthiş bir geri dönüşe sahne olmuştu. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Merseyside temsilcisi, maçı 3-3'e getirerek, penaltılar sonucunda kupaya uzanmıştı. Ancak karşılaşmanın ardından 14 yıl geçti, Liverpool'lu taraftarlar halen maçı unutamadı. Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, yaptığı araştırmada Merseyside bölgesinde yaşayan 1.5 milyon taraftardan 75 bininin sosyal medya hesaplarında şifrelerini 'İstanbul2005' olarak belirlediğini açıkladı.

'Eğer böyle devam ederse...'

İngiliz ekibinin taraftarlarının yaptığı bu davranış sonrasında Siber Güvenlik Merkezi'nden sorumlu Ciaran Martin, futbolseverlere bir takım uyarılarda bulundu. 'İstanbul2005' kelimesinin sosyal medya hesaplarında şifre olarak kullanmaktan vazgeçmeleri gerektiğini belirten Martin, “Bu şifre, kullanıcılara gelecekte büyük sıkıntılar çıkaracaktır. Siber saldırılar sonucunda banka hesaplarına kadar birçok kişisel bilgi, kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir. Bu konuda daha dikkatli olmalılar” dedi.

?? The miracle of Istanbul ?? #OnThisDay in 2005, one of the greatest ever comebacks... #WeAreLiverpool pic.twitter.com/0lPEB2zack

— Liverpool FC (@LFC) 25 Mayıs 2018

(Fanatik)