UEFA Başkan yardımcısı Giorgio Marchetti, "Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaller, yarı finaller ve final 12 ve 23 Ağustos tarihleri arasında Lizbon'da yapılacak. 2021 Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da yapılacak." dedi.

FİNAL LİZBON'DA

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde bu yılki final maçının Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanmasına karar verdi. İstanbul'daki final ise gelecek yıla ertelendi. Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon grup maçları 20 Ekim'de başlayacak.

TEK MAÇ USULÜ

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final maçları "Tek maç" üzerinden oynanacak. Yani rövanş maçları olmayacak. UEFA Süper Kupası 24 Eylül 2020'de Budapeşte'de oynanacak. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde kalan bölüm için takımlara 3 yeni oyuncu kayıt hakkı verilecek. Ancak bu oyuncuların, Şubat ayında mevcut takımın kadrosunda yer alması gerekiyor. Kulüpler yeni transferleri kalan turlarda oynatamayacak.

MAÇLAR ALMANYA'DA OYNANACAK

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 maçları 5-6 Ağustos'ta oynanacak. Inter-Getafe ve Sevilla-Roma karşılaşmaları tek maç olarak oynanacak. UEFA Avrupa Ligi de 8'li Final olarak Almanya Köln'de organize edilecek.

SEYİRCİ KARARI

2020 Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finalinin seyircili ya da seyircisiz oynanacağına dair karar 15 Temmuz'a kadar verilecek

3 AĞUSTOS...

UEFA Müsabakalar Direktörü Marchetti, "Avrupa kupalarına katılacak takımların 3 Ağustos'a kadar belirlenmelerini istiyoruz."