Başkan Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ara transfer  döneminde kadroya katılan isimler ve kulübün hedefleriyle ilgili  değerlendirmelerde bulundu.
 
Ligin ilk yarısında şanssızlıklar nedeniyle 9 beraberlik ve 1  galibiyet elde ettiklerini hatırlatan Kartal, "Beraberliklerden 2-3 galibiyet  alsaydık, çok daha rahat yerlerde olurduk. Çaykur Rizespor'u herhangi bir  sıkıntıya sokmamak kaydıyla ara transferi iyi yapalım istedik. Güçlü bir ekip  kuralım, o ekiple de yolumuza devam edelim diye 7 transfer yaptık. Bu  transferlerin de hemen hemen hepsi takımda oynuyor. Yani fire vermedik." diye  konuştu.
 
İyi bir ara transfer dönemi geçirdiklerinin altını çizen Kartal, "Bu  ekiple de sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Transferleri, hocamız, sportif  direktörümüz ve biz hep beraber yaptık. Dikkatli olmamız lazım çünkü diğer  takımlar da mücadele peşinde. Bana göre ligdeki takımların arasında uçurum fark  yok, hepsinin gücü birbirine yakın. Yukarıdaki takımlarla arada büyük bir aralık  yok. İyi mücadele verip, bir an önce yukarılara gitmemiz lazım. Kimin düşeceği  belli değil." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Sporcularımız birbirine kenetlendi"
 
Kartal, ligin ikinci yarısında çok daha iyi neticeler alacaklarına  olan inancını dile getirerek, "Takımımızın düşme hattının birkaç basamak üstünde  olması lazım. Herhangi bir şanssızlık olmazsa, mevcut ekibimiz daha yukarılarda  olacak düşüncesindeyim, olacak da." ifadelerini kullandı.
 
Futbolda şans faktörünün olması gerektiğini vurgulayan Kartal,  "Antalyaspor maçında direkten dönen toplar vardı, olmadı. Olsaydı 3 puanı almış  ve daha rahat olacaktık. Çaykur Rizespor'un mutlak suretle yukarılarda  olacağından eminim. Sporcularımız birbirine kenetlendi. Başarının önemli sırrı  kenetlenmektir. İçeride kenetlendik, bununla başarıyı yakalayacağız." şeklinde  görüş belirtti.
 
Teknik direktör Okan Buruk ile diyaloglarının iyi olduğunu anlatan  Kartal, şunları kaydetti:
 
"Okan hocamızla hiç problem yaşamadık. Hocamızın istediği oyuncularda  anlaştık ve kadromuza kattık. Okan hocanın işi gayet güzel götüreceğinden eminim.  Burada seyircimize de parantez açmak lazım. Böyle bir seyirciye sahip kulübün  başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Daha önceden sıkıntılı seyircilerimiz vardı,  stadımız dolmuyordu. Şu an o arkadaşlarla gurur duyuyorum, çok iyiye doğru  gittik. Stadı hemen hemen dolduruyoruz."