Maça damga vurdu… Spor yazarları o pozisyon için ne dedi?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'de oynanan maç 1-1 berabere bitti. Maç kadar konuşulan bir isimse hakem Ali Palabıyık oldu. Galatasaray cephesinden hakeme büyük tepki var. Peki, spor yazarları hakem kararları için ne dedi?

İşte o yorumlar:

Deniz Çoban (BeinSports): Diagne'nin topu kontrol olasılığı var ama yüzde 100 mü, tartışılır. Bence ‘Açık ve bariz' bir hata olmadığı için VAR müdahalesi gereksizdi. Hakemin sarı kart kararı da kabul görürdü. Benim fikrim ise pozisyonun kırmızı karta daha yakın olduğu yönünde.

Erman Toroğlu (Sabah): İlk yarı ortada bir maç. İki taraf da birbirinin üzerine gidemiyor. İlk yarıdaki en önemli olay ne? Hasan Ali Kaldırım‘ın atılma olayı. Uzun bir top... Top Diagne‘nin önüne doğru düşüyor. Kalecinin Diagne‘ye yaklaşma şansı yok, Hasan Ali de pozisyonu kaçırınca Diagne‘yi indiriyor. Hakem sarı kart veriyor, sonra VAR devreye giriyor. Seyrediyor, kart kırmızıya dönüyor. Palabıyık‘a kalsa kırmızıyı vermeyecek. VAR‘ın zoruyla veriyor. Kırmızı kart kararı doğru. Çünkü bariz gol şansı var. Diagne pozisyona hakim, Hasan Ali faul yapıyor.

Mustafa Sapmaz (Akşam): İki takımın da ne oynadığı belli olmayan bir ilk yarıydı. Taraftarları bizim takım ne oynuyor sorusunu sormuş, şunu çıkar bunu al demiştir. Böyle bir ilk yarıda hakem Ali Palabıyık, Diagne'nin topa hakim olmadığı bir pozisyonda sarı kartı çıkararak doğruyu yapmıştı. VAR hakemi taraftarların isteğini yerine getirip kırmızı kartla Hasan Ali Kaldırım'ı dışarı çıkardı.

Ahmet Çakar (Sabah): Ali Palabıyık Türkiye‘nin en korkak, en eyyamcı hakemi. Hasan Ali‘ye önce kırmızı kart gösterecekti, cesaret edemedi, VAR yardımıyla oyundan attı. Karar doğru. Ama ikinci yarıda sarı kartlı Mehmet Topal‘ın rakibinin göğsüne bir tekmesi var ki hiçbir şey yapmadı. Gördü ama cesaret edemedi. Ve belki de en büyük hatası, Eljif Elmas‘ın golünden hemen önce Feghouli‘ye yapılan çok açık bir faul var. Hakem golü verdi. VAR kendisini uyardı, dakikalarca konuştular ama VAR‘agitmedi. Çünkü biliyordu ki VAR‘a gitse golü iptal edecekti, yüreği yetmedi. 

Serdar Ali Çelikler (Habertürk): 

Bu derbiden çıkan sonuçlar benim açımdan bunlar. Gelelim detaylara...

Ali Palabıyık yerine yabancı hakem olsa Belhanda 2. sarı karttan atılabilirdi. Hasan Ali doğrudan kırmızı kart ile atılırdı. Ama sarı kart vermişse de kararının arkasında durup VAR‘a gitmezdi. Mehmet Topal 2 kere atılırdı.

Tolgay sarı buçuk‘tan kırmızı görebilirdi. F.Bahçe‘nin golünden önce faul verilirdi. 

Emre Bol (Fotomaç): Hasan Ali‘nin kırmızı gördüğü pozisyon bence biraz ağır oldu. Hakem Ali Palabıyık‘ın VAR‘a gidip seyretmişken o kırmızı kartı vermesi maçın dengesini bozdu..