İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen  beraberliği yakalayan Göztepe, mağlubiyet golüne engel olamadı ve sahadan 2-1  yenilgiyle ayrıldı. Ligde 22. haftanın ardından 25 puanda kalan sarı-kırmızılı  ekip haftayı averajla 13. sırada geçti.
 
Sarı-kırmızılı ekip, düşme hattında bulunan MKE Ankaragücü ile aynı  puana sahip Fenerbahçe ve Bursaspor'un 1 puan önünde bulunuyor.
 
Son 11 haftada sadece 7 puan
 
Ligde ilk 11 haftada topladığı 18 puanla Medipol Başakşehir'in 6 puan  gerisinde 8. sırada bulunan Göztepe, daha sonraki 11 müsabakada ise sadece 7 puan  alabildi. Sarı-kırmızılı ekip son 11 maçta topladığı 7 puanla ligde MKE  Ankaragücü'nden sonra en başarısız ekip konumunda yer alıyor.
 
Ligde 12 dış saha maçında sadece 6 puanı bulunan Göztepe, 10 deplasman  karşılaşmasında 4 puana sahip Akhisarspor'dan sonra en başarısız dış saha  performansına sahip.
 
Kalan 12 maçın 7'si İzmir'de
 
Sarı-kırmızılı ekip kalan 12 haftanın 7'sinde iç sahada mücadele  edecek.
 
Ligde 22 Şubat Cuma günü Trabzonspor'u konuk edecek Göztepe daha sonra  sırasıyla Atiker Konyaspor (D), Kasımpaşa, Beşiktaş (D), Akhisarspor, Çaykur  Rizespor (D), Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Medipol Başakşehir (D),  Antalyaspor, Demir Grup Sivasspor, Bursaspor (D) ve MKE Ankaragücü ile  karşılaşacak.