Spor Toto Süper Lig'de son 4 haftaya girilirken zirve yarışının tam merkezinde yer alan Galatasaray'ı deplasman maçları üzüyor.

Son olarak 30. haftanın kapanış gününde Atiker Konyaspor'a konuk olan ve 0-0 berabere kalarak liderliği alma fırsatını tepen Cim-Bom, bu sezon deplasman şanssızlığını sıkça yaşadı. Hatta dış sahadaki istikrarsız görüntü Fatih Terim ve öğrencilerine zirve yolunda da hasar verdi. Ligin kalan bölümünde de Çaykur Rize ve Sivas deplasmanlarına çıkacak olan sarı-kırmızılılar, istatistiklere bakıldığında iyi bir görüntü veremiyor.

Bu sezon ligde 15 deplasmana giden Galatasaray, 4 yenilgi, 5 beraberlik ve 6 galibiyet gördü. Deplasmanlarda 17 puan kaybeden Terim'in ekibi, ligdeki tüm yenilgilerini de bu alanda yaşadı. Deplasmanda 15 maçta 18 gol yiyen Galatasaray, özellikle Trabzonspor'a 4-0, Akhisarspor'a 3-0 ve Yeni Malatyaspor'a 2-0 kaybederek hayal kırıklığı yarattı.Ayrıca ligde kalesinde toplamda 29 gol gören sarı-kırmızılı takım, yarısından fazlasını deplasmanda yedi. Maç başına gol yeme ortalaması ise 1.3 oldu. Ayrıca ligde toplamda 62 gol atan Aslan, deplasmanda sadece 19 gol bularak yine vasat bir görüntü çizdi.

Derbileri kaybetti