Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Temmuz sonrasında başlattığı “FETÖ’nün mülki idare” yapılanması soruşturmasında ifade veren Kaymakam Ömer Faruk Yüce, FETÖ lideri Gülen’i görmek için ABD’ye gittiğini açıkladı. Ailesiyle birlikte 2012’de ABD’ye giden Yüce, Pensilvanya’da üç gün Gülen’in evinde kaldığını anlattığı ifadesinde, futbol dünyasının tanınan isimlerinden Okan Buruk ile Fenerbahçeli İsmail’i gördüğünü söyledi.

T24’te Tolga Şardan'ın haberine göre Kaymakam Yüce, yayımlanan ifadesinde yurt dışına gidiş süreci ve Pensilvanya’da FETÖ lideri Gülen’in yanında gördüklerini ifadesinde özetle şöyle anlattı:

 İngiltere'de bulunduğum süre içerisinde Türkiye'ye hiç gelmedim, ancak İspanya, İtalya ve ABD ülkelerine gezmek için gittim. ABD'ye gitmem ve orada Fetullah Gülen'i görmem için beni Müslim isimli şahıs yönlendirmişti. Müslim isimli şahsı görsem tanırım. Müslim isimli şahıs ABD'de gideceğim bir adres ve bir telefon numarası verdi ve bana ‘bu adresteki evin boş olduğunu, benim için ayrıldığını’ söyledi.

Ben bu adrese gittim. Fetullah Gülen'i ziyaret edeceğim güne kadar ben bu evde kaldım. Evde kalırken bana Müslim'in verdiği telefon numarasını aradım. İsmini İsa olarak hatırladığım şahsa eve yerleştiğimi söyledim. Bu şahıs bana bir tarih verdi ve o tarihte Pensilvanya’ya gideceğimi söyledi. O tarih geldiğinde tanımadığım bir şahıs gelerek beni ailemle birlikte Fetullah Gülen'in yanına götürdü.

FETÖ lideri ile görüşme

Burada 3 gün kaldım. Fetullah Gülen ile bir kez görüştük, o görüşmede yaklaşık 2-3 dakika sürdü. Eşim ile kendimi tanıttık ve dua istedik. Bunun dışında bir görüşme yapmadım. Burada sadece namaz kıldık, sohbet derslerine katıldık. Ben ABD'ye Fetullah Gülen'in yanma gittiğimde Türkiye'de Gezi olayları başlamıştı. Ben daha sonra buradan ailem ile İngiltere'ye dönmek için havaalanına gideceğim sırada Amerika'da telefonla görüştüğüm ismini İsa olarak hatırladığım şahıs da aynı saatte uçakla Türkiye'ye geleceğini söyleyerek bizi havaalanına aracıyla bizzat kendisi götürdü. Hatta araç içinde havaalanına giderken bana gezi olayları ile alakalı olarak ‘Tayyip Erdoğan üçüncü köprü ve üçüncü havaalanını gibi büyük yatırımlar yaptığı için Batılı Ülkeler bunu hazmedemiyor, bu nedenle Türkiye'yi karıştırıyor, Gezi olaylarının arkasında ağaç böcek gibi sorunlar değil aslında Batı Ülkeleri var’ gibi sözler söyledi.

Hatta Pensilvanya'da katıldığım sohbette Fetullah Gülen bizzati sohbet verdi, burada Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile görüşmesini kastederek ‘Bu gavurlardan dost olmaz, güler yüzlerine aldanmayın, Obama'nın Tayyip Erdoğan'ı sıcak karşılaması Amerika'nın Tayyip Erdoğan'ın ipini çektiğini gösterir. Tayyip Erdoğan erken konuştu, batı ülkelerine karşı büyük laflar etti’ gibi sözler söylemişti.

Okan Buruk ve Fenerbahçeli İsmail

Ben burada bulunduğum süre içerisinde birçok şahsı gördüm. Ancak bunların içerisinde sadece futbolcu olmaları nedeniyle tanıdığım eski futbolcu Okan Buruk ile yine eski Fenerbahçeli futbolcu İsmail isimli şahısları gördüm. Bu şahısları görsem teşhis ederim. Bunların dışında tanıdığım başka kimse yoktu.