Sezona çok kötü bir başlangıç yapan ve tarihinin en kötü dönemini  geçiren sarı-lacivertliler, teknik direktör Ersun Yanal ve yeni transferlerin  gelişiyle toparlandı.
 
Fenerbahçe'de devre arasından hemen önce göreve gelen Ersun Yanal'ın  yanı sıra ara transfer döneminde kadroya katılan oyuncular takımın havasını  olumlu yönde değiştirdi.
 
Sarı-lacivertliler devre arasında kadrosunu Victor Moses, Sadık  Çiftpınar, Serdar Aziz, Miha Zajc ve Tolgay Arslan ile güçlendirdi.
 
Sezon başında kadroya katılan isimlerin beklentiyi karşılayamaması  sebebiyle devre arasında da hayal kırıklığına uğrama korkusu yaşayan  sarı-lacivertli taraftarların yüzü, yeni transferlerin performansıyla güldü.  Kadroya katılan bu 5 oyuncudan 4'ü ligin ikinci yarısında geçen 7 haftada gol  atmayı başardı.
 
Gol atamayan tek isim olan ve Beşiktaş'tan transferi nedeniyle uzun  süre gündemdeki yerini koruyan Tolgay Arslan ise gösterdiği performansla beğeni  topladı.
 
5 transferden 4'ü gol kaydetti
 
Fenerbahçe, devre arasında kadrosuna kattığı 5 oyuncunun 4'ünden skor  katkısı aldı.
 
Yeni transferler Sadık Çiftpınar, Victor Moses, Serdar Aziz, Tolgay  Arslan ve Miha Zajc arasından sarı-lacivertli formayla gol atan ilk oyuncu Victor  Moses oldu.
 
Fenerbahçe'ye İngiltere'nin Chelsea takımından kiralık olarak katılan  ve transferiyle büyük ses getiren Moses, Göztepe maçında takımının ikinci golünü  attı. Moses ayrıca Çaykur Rizespor karşısında da penaltıdan ağları sarsarak yeni  transferler arasında 2 gol atan ilk isim durumunda bulunuyor.
 
Sarı-lacivertlilerde yeni transferlerden en büyük katkı ise derbide  Beşiktaş'a karşı alındı. Rakibi karşısında soyunma odasına 3-0 yenik giden  Fenerbahçe, ikinci yarıda yeni transferlerinin golleriyle maça tutundu.
 
Fenerbahçe'nin İtalya'nın Empoli takımından kadrosuna kattığı Sloven  oyuncu Miha Zajc Beşiktaş maçında takımının ilk golünü attı. Bu oyuncunun  golünden sonra ikinci gol de bir yeni transferden geldi. Sarı-lacivertlilerin  devre arasında ilk transferi olan ve taraftar ile arasında kısa sürede önemli bir  bağ oluşan Sadık Çiftpınar, takımının ikinci golüne imza koydu.
 
Fenerbahçe'ye yeni transferlerden son katkı ise Serdar Aziz'den geldi.  Sarı-lacivertliler, Çaykur Rizespor maçında beraberlik golünü yeni transferinden  buldu.
 
Fenerbahçe'de böylece son 4 karşılaşmada yeni transferlerin 4'ü birden  golle tanıştı.
 
Gol atamayan tek transfer Tolgay
 
Fenerbahçe'de yeni transferler arasında golle tanışamayan tek isim  Tolgay Arslan oldu.
 
Transferi sebebiyle uzun süre kamuoyunda gündemi meşgul eden Tolgay,  Ersun Yanal döneminde en çok forma giyen oyuncular arasında yer aldı.
 
Tolgay, gol atamamasına karşın gösterdiği performansla taraftarlarını  mutlu etmeyi başardı.
 
Forvetler sustu, savunmacılar attı
 
Bu sezon santrforlarından beklediği skor katkısını alamayan  Fenerbahçe, son haftalarda stoperlerinin golleriyle seviniyor.
 
Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal'ın gelişinin ardından  iyice gözden düşen İslam Slimani ile Michael Frey ligde golle buluşamadı.
 
Takımın Ersun Yanal'ın gelişinden sonra 1. forveti durumunda bulunan  Roberto Soldado ise tecrübeli teknik adamdan sonra 2 gol atabildi.
 
Bahsi geçen dönemde sarı-lacivertliler direkt savunma oyuncularından 4  gol buldu.
 
Fenerbahçe'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında Martin Skrtel  gol atarken, son 2 haftada savunmacılardan 3 gol geldi.
 
Beşiktaş ile oynanan derbide Sadık Çiftpınar ve Hasan Ali Kaldırım ile  gol bulan sarı-lacivertliler, Çayku Rizespor karşısında da Serdar Aziz ile güldü.
 
Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal döneminde bu oyuncuların  yanı sıra savunmacı orta saha pozisyonunda görev alan Mehmet Topal ile Jailson da  birer gol buldu.