TRANSFER döneminin dün resmen başlamasıyla birlikte Fenerbahçe, peş peşe yeni oyuncuları renklerine bağladı. Sarı lacivertlilerin, Beşiktaş"la polemik yaşamasına neden olan Kayserisporlu Mehmet Topuz"un bonservisini aldığı yanı sıra Gaziantesporlu Bekir İrtegün ve Sivassporlu Bilica"yı kadrosuna kattığı öğrenildi. İç transferde de Selçuk Şahin"le mukavele yenileyen yönetim, önceki gün dünyaevine giren Yasin Çakmak"ı Sivasspor"a gönderdi.

5 milyon Euro + oyuncu

Başarısız geçen sezonun ardından kolları erken sıvayan Fenerbahçe Yönetimi ilk önceliği yurt içine verdi ve gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden Mehmet Topuz konusunu ele aldı. Başkan Aziz Yıldırım, dün Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur"la bir araya geldi. Kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi olan Topuz"un bonservisi konusunda masaya oturan taraflar, masadan anlaşarak ayrıldı. Yapılan görüşmeler sonunda Fenerbahçe"nin 5 milyon Euro artı bir oyuncu karşılığında bonservisi Kayserispor"dan aldığı ifade edildi.

Kartal"a Bekir çalımı

Yoğun bir gün yaşayan sarı lacivertliler, ardından Sivassporlu Bilica"nın işini bitirdi. Geçtiğimiz aylarda her konuda el sıkıştığı Brezilyalı futbolcu için kulübüyle bir kez daha görüştü. Kırmızı beyazlıların da transfere onay vermesiyle Bilica"yı kadrosuna katan Kanarya, bir miktar para ve Yasin Çakmak"ı bu kulübe verdi.

Geçtiğimiz ocak ayında stoper Bekir İrtegün"ü renklerine bağlamak için futbolcuyla anlaşan ancak kulübünün zorluk çıkarmasıyla sezon sonunu bekleyen Fenerbahçe, sonunda muradına erdi. Gaziantepspor"la mukavelesi biten ve serbest kalan milli futbolcu, kendisine sarı lacivertlilere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Hatırlanacağı üzere Gaziantepspor Kulübü, mukavelesinin bitmesine yarım sezon kala Bekir İrtegün için Fenerbahçe"den 1,5 milyon dolar talep etmişti.

Mehmet Topuz, Bilica ve Bekir"le kadrosunu güçlendiren yönetim, iç transferde ise Selçuk Şahin"le nikah tazeledi. Her fırsatta kulübünde kalmak istediğini dile getiren milli oyuncu, 3 yıllık sözleşmeyi imzalayarak yuvada kaldı.

Yönetimin Ankarasporlu Özer Hurmacı yanında birkaç yabancı futbolcu alarak transfere kapatacağı öğrenildi.

BILICA KİMDİR?

14 ocak 1979 da Brezilya'nın Campina Grande şehrinde dünyaya gelen Fábio Alves da Silva (Bilica) futbola, ülkesi Brezilya'da başladı. Stoper mevkiinde oynayan Bilica 1.87 boyunda ve 80 kilo ağırlığında.

Bilica profesyonel kariyerine 1996 yılında Brezilya'nın Bahia takımında başladı. 2 sezon bu takımda forma giyen Brezilyalı oyuncu 1998 yılında İtalya'nın Venezia takımına transfer oldu. Venezia takımında 4 sezon top koşturan Bilica 75 karşılaşmada forma giydi. Bilica'nın Venezia'dan sonraki durağı bir başka İtalyan ekibi Brescia oldu. Brezilyalı oyuncu Brescia takımında 11 kez sahaya çıkarken bir sonraki yıl Palermo'nun yolunu tuttu.

Bilica, Palermo takımında 12 kez forma giyerken aynı sezon Ancona'ya geçti. Brezilyalı futbolcu Ancona'da 17 maça çıktı. 2004 yılında ülkesine dönen Bilica Goias takımına giderken kısa bir süre sonra Gremio'da oynamaya başladı. Bilica Gremio' da 24 karşılaşmada forma giydi.

2005-06 sezonunun başında Almanya'nın Köln takımına transfer olan Bilica 15 kez sahaya çıkarken bir sonraki sezon Fransa ekiplerinden İstre'ye geçti. 41 maçta forma giyerek 1 sezonda İstre'de kaldı. 2007-08 sezonunda Romanya ligi takımlarından Cluj'da oynadıktan sonra Sivasspor'a transfer olan brezilyalı oyuncu 39 kez forma giydi.

1998-2000 yılları arasında 16 kez Brezilya yirmi yaş altı takımında top koşturan Bilica 2 gol atarken, 2000 Sdney Olimpiyatları'nda da milli takımda forma sansı buldu

BEKİR İRTEGÜN KİMDİR?

20 nisan 1984'de Elazığ'da dünyaya gelen Bekir İrtegün futbola 1998 yılında Gaziantep Köy Hizmetleri'nde başladı. Bir yıl sonra Gaziantepspor'un altyapısına geçen Bekir İrtegün 2001 yılına kadar burada oynadıktan sonra 2001-2002 sezonuna Gaziantepspor'un Paf takımında başlayıp sezon içinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek profesyonelliğe geçiş yaptı. Aynı sene içinde Gaziantepspor'a geri dönen Bekir İrtegün o sezon 1 maçta oynadı ve 2002-2003 sezonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye'ye kiralandı.

Genç oyuncu bu ekipte 35 maça çıkarken 2 de gol attı. Genç futbolcu bir sene burada oynadıktan sonra 2003-2004 sezonundan 2008-2009 sezonuna kadar da Gaziantepspor'da futbol hayatını sürdürdü. Gaziantepspor formasıyla 147 maçta 2 gol kaydeden Bekir İrtegün Turkcell Süper Lig'de yer alan başarılı savunma oyuncularından biri olarak dikkat çekti

2000-2003 yılları arasında toplam 26 kez Türkiye A Genç Milli futbol takımı 2 kez Türkiye 15 yaş altı Milli takımı, 8 kez Türkiye 16 yaş altı Milli takımı, 10 kez Türkiye 19 yaş altı Milli takımı, 6 kez Türkiye 20 yaş altı Milli takımı, 26 kez Türkiye 21 yaş altı Millî futbol takımı formalarını giydi.

2005 yılında Akdeniz Kupası'nda 5 kez olimpik milli takımda oynayan Bekir İtegün 2007 yılında ise 2008 avrupa futbol şampiyonası grup elemelerinde oynanan Norveç maçında A Milli takım formasını giydi.