Geçen sezon Girne Üniversitesinin yarışma haklarını alarak mücadele  etmeye başladığı Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde, sezonun başarılı  takımlarından biri olarak öne çıkan Çukurova Basketbol, bu yıl ligde normal  sezonu ilk sırada tamamladı.
 
Başarılı grafiğini play-off çeyrek finalindeki rakibi OGM Ormanspor ve  yarı finalde karşılaştığı BOTAŞ karşısında da sürdüren Mersin ekibi, finale  yükselerek Fenerbahçe ile eşleşti.
 
Kuruluşunun ikinci yılını, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın da  antrenörü olan Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde geçiren Çukurova Basketbol, sarı  lacivertli ekibe karşı oynayacağı maçlarda üstünlük sağlayarak, ilk lig  şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor.
 
Normal sezonu lider bitirdiği için saha avantajını elinde bulunduran  Çukurova Basketbol, 8-10 Mayıs'ta oynanacak ilk iki maçta Fenerbahçe'yi Mersin'de  ağırlayacak.
 
"En büyük iş taraftarımıza düşüyor"
Çukurova Basketbol Genel Koordinatörü Volkan Torun, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, genç bir takım olmalarına rağmen, kulübün ikinci yılında  büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.
 
Normal sezonu lider tamamladıklarını anımsatan Torun, aynı başarıyı  sezon sonunda da göstermek istediklerini aktardı. Torun, play-off final serisinde Fenerbahçe ile eşleştiklerine işaret  ederek, şöyle konuştu:
 
"Burada en büyük iş seyirciye düşüyor. Biz Türkiye seyirci  ortalamasının çok üstünde oynayan bir takımız. Çukurova yöresinde kadın  basketboluna gerçekten çok fazla değer veriliyor. Tek ihtiyacımız olan şey,  salonun tamamen dolması. Fenerbahçe karşısında seyircimizin desteğine ihtiyacımız  var. Bu şekilde şampiyon olacağımıza inanıyorum. Sadece takımın değil, aynı  zamanda kentin de buna destek olması gerektiğini düşünüyorum."
 
Kente bir ilki yaşatmak istediklerinin altını çizen Torun, "Kentte bu  düzeyde daha önceden şampiyon olmuş bir takım yok. Bu şehre şampiyonluğu  yakıştırıyoruz biz. Mersin'e şampiyonluk getirmek için taraftarımıza ihtiyacımız  var. Seyircimizin de desteğiyle İstanbul'a 2-0'lık avantajla gitmek istiyoruz."  ifadelerini kullandı.
 
"Mersin'e şampiyonluk getirmek istiyoruz"
Takım kaptanı Şaziye İvegün Üner de Çukurova Basketbol'un 2 yılda çok  büyük başarılara imza atarak bu günlere geldiğini vurguladı.
 
Sezon başından bu yana başta Avrupa olmak üzere lig ve kupada zorlu  maçlar oynadıklarını anlatan Şaziye İvegün, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Şimdi sezonun sonuna geldik. Bence finali hak ettik. Bunun için çok  çalışıp, mücadele eden bir ekip vardı. Hakkını verdik bu durumun. Şimdi son  turdayız ve karşımızda Fenerbahçe var. Bizim hedefimiz kupayı kazanmak ve ikinci  senemizde şampiyon olmak. Bu şehir ve bu ekip hak ediyor. İnşallah hak ettiğimizi  sahadaki oyunumuz, mücadelemiz ve emeğimizle alacağız. Buna inanıyoruz."
 
Oyunculardan Sevgi Uzun da zor bir sezon geçirmelerine karşın finale  kadar yükseldiklerini ve emeklerinin karşılığını şampiyonluk kupasıyla almak  istediklerini aktardı. Sevgi Uzun,  play-off final serisinde Fenerbahçe ile eşleştiklerine  değinerek, "Bütün sezonun zorluğunu taçlandıracağımız noktadayız. Fenerbahçe  zorlu bir rakip ve final tecrübesini çok fazla yaşamış bir takım. Onların olduğu  gibi bizim de avantajlarımız var. Biz çok genç ve enerjik bir ekibiz. Buraya çok  büyük emekler vererek geldik. Bunu sahaya yansıtıp, Mersin'e şampiyonluk getirmek  istiyoruz." diye konuştu.
 
Çukurova Basketbol ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisi ilk  maçı 8 Mayıs Çarşamba günü saat 17.30'da Servet Tazegül Spor Salonu'nda  oynanacak.